З 22 жовтня до 3 листопада в Чехії оголошений локдаун

жовтня 21 / 2020

За рішенням уряду закритими залишаться магазини роздрібної торгівлі, а також призупинить роботу значна частина сфери послуг. З четверга також готелі і пансіони не зможуть приймати гостей, що приїжджають з метою відпочинку. Розпорядження кабінету міністрів містить низку винятків

Відкритими залишаються тільки магазини, що пропонує базовий асортимент. У великих торгових центрах громадяни зможуть відвідати тільки продуктові, а також господарські та парфумерні магазини. Відкритими залишаться також аптеки. Тимчасово закриваються галузі отримають державну фінансову допомогу.

Громадянам дана рекомендація обмежити соціальні контакти і, по можливості, працювати віддалено. Обмежено вільне пересування громадян. Можливо тільки виконання робочих обов'язків, відвідування лікарень і магазинів, а також родичів, які потребують допомоги. Можливі також прогулянки в парках і садах.

Раніше в Чеській Республіці через епідемію були закриті всі театри, концертні зали, стадіони, басейни, сауни, фітнес-центри, масажні салони. У всіх приміщеннях, в транспорті і на вулиці введено обов'язкове носіння захисних масок.

З самого ранку уряд Чеської Республіки обговорювало нові обмежувальні заходи, які повинні перешкодити стрімкому збільшенню числа заражених коронавірусів і хворих covid-19 в країні. Міністр охорони здоров'я Роман Примула і весь кабінет міністрів побоюється виникнення гострої нестачі медичного персоналу в чеських лікарнях і неможливості вчасно надати допомогу всім хворим. Члени кабінету вважають, що з метою обмеження кількості тих, що заразилися необхідно ще більше обмежити соціальні контакти населення країни.

Уряд в прискореному порядку розширює кількість ліжко-місць в чеських лікарнях, набуває ШВЛ і залучає для роботи в чеських стаціонарах лікарів-добровольців, а також і іноземних фахівців. У Чехії, наприклад, як повідомив прем'єр-міністр Чехії Андрій Бабіш, прибуде команда лікарів з США.
Категорія : Світ


Залишити Коментар