Поліція Чехії розігнала учасників демонстрації проти обмежувальних заходів по боротьбі з COVID

жовтня 18 / 2020

Чеська поліція розігнала учасників демонстрації, що проходила на Староміської площі в Празі. Її організатори анонсували акцію як знак протесту проти «збивають з пантелику урядових обмежень», прийнятих через поширення коронавируса.

Поліція застосувала водомети і сльозогінний газ. ЗМІ повідомляють, що близько 20 осіб отримали травми, включаючи правоохоронців, четверо з яких були госпіталізовані. Після розгону демонстрації частина мітингувальників спробували прорватися через поліцейське оточення і застосували петарди.

За словами глави празької поліції Томаша Лерхе, в акції протесту брали участь близько 2 000 чоловік, з них не менше 400 радикальних футбольних уболівальників, що значно більше дозволених 500 осіб. У зв'язку з цим представник мерії Праги прийняв рішення про її негайне припинення, сказала прес-секретар поліції Єва Кропачова.

Вона також зазначила, що були порушені порядок носіння масок і умова соціального дистанціювання. При цьому організатори запевняли, що всі обмеження будуть дотримані.

Демонстрація почалася о 14 годині, через півтори години було повідомлено про її дострокове завершення. На даний момент відомо про затримання більш ніж ста осіб.
Категорія : Світ


Залишити Коментар