В Чехії закривають ресторани та бари до 3-го листопада

жовтня 13 / 2020

Увечері 12 вересня відбулася засідання, в якому взяло участь уряд Чеської Республіки та представники Центрального кризового штабу. Головною темою переговорів стало введення нових обмежень і заходів безпеки. Після засідання відбулася прес-конференція, в якій взяли участь прем'єр міністр Чеської Республіки Андрій Бабіш, міністр освіти Роберт Плага, міністр охорони здоров'я Роман Примула і міністр внутрішніх справ і голова Центрального кризового штабу Ян Гамачек.

Головні заходи безпеки і обмеження, які вступають в силу 14 жовтня і будуть діяти до 3 листопада - закриття барів і ресторанів (виключення складають столові на заводах, в лікарнях і т.д., а також ресторани при готелях), заборона збиратися в компанії більш 6 осіб, заборона на вживання алкоголю в громадських місцях. Крім того всі школи переходять на дистанційне навчання - в вузах дозволено проводити іспити за участю до десяти осіб, в ПТУ тимчасово скасовані практичні уроки. Для дітей лікарів, медсестер та іншого медперсоналу будуть створені спеціальні навчальні класи - головною метою даного рішення є бажання запобігти зниженню кількості медперсоналу в лікарнях.

Міністр охорони здоров'я Роман Примула також повідомив, що лікарям в лікарнях з найбільшою кількістю госпіталізованих з covid-19 будуть допомагати лікарі інших спеціальностей з інших медичних установ, а також аспіранти медвузів і суміжних областей (наприклад, фармацевтики). Прем'єр-міністр Андрій Бабіш додав, що, якщо протягом тижня репродуктивне число R знизиться на 0,8%, то уряд готовий послабити деякі обмеження.
Категорія : Світ


Залишити Коментар