Чехії загрожує введення локдауна в разі подальшого зростання інфікованих коронавірусів

жовтня 10 / 2020

Чехія зайняла в Євросоюзі перше місце за кількістю виявлених випадків зараження коронавируса на 100 тисяч чоловік. Показник в 14 разів вище, ніж в сусідній Німеччині, і на чверть більше, ніж в Іспанії.

За даними за п'ятницю, добовий приріст пацієнтів з Covid-19 склав рекордні 8618 осіб, що на три тисячі більше, ніж днем ​​раніше. Госпіталізовано 1893 хворих, стан 412 з них оцінюється як важкий. Загальна кількість смертей з початку епідемії (1 березня) становить 905.

Найбільш постраждалими регіонами є Угерське-Градіште і Наход. Число ковід-позитивних пацієнтів швидкими темпами зростає також в Празі. У п'ятницю воно склало 1386 осіб.

Чехії загрожує введення локдауна в разі подальшого зростання інфікованих коронавірусів. Про це в п'ятницю заявив прем'єр-міністр Андрій Бабіш. Це, крім іншого, oзначало б і обмеження пересування. Якщо громадяни не будуть дотримуватися оголошені Міністерством охорони органічітельние заходи, це може привести до завантаженості лікарень.

Глава уряду закликав жителів країни у вихідні дні залишатися вдома або усамітнитися на природі, а в будні дні на наступному тижні, якщо це дозволить ситуація, працювати у віддаленому режимі.

Уряд в даний час зважує варіанти виплати компенсацій, призначених для підприємців зі сфер, які постраждали від нинішніх обмежувальних заходів. Рішенням цього питання займається Міністерство промисловості і торгівлі, інформував Андрій Бабіш.
Категорія : Світ


Залишити Коментар