В чеських ресторанах та барах відключать wi-fi, щоб відвідувачі не затягували своє перебування

жовтня 09 / 2020

Через погіршення епідеміологічної ситуації в країні і стрімкого зростання загальної кількості заражених коронавірусів і хворих covid-19 міністр охорони здоров'я Роман Примула оголосив введення нових обмежувальних заходів, покликаних загальмувати поширення епідемії. Уряд Чехії з 12 жовтня 2020 року на два тижні закриє всі театри, кінотеатри і зоопарки країни. Припиниться проведення всіх спортивних заходів, як професійних, так і аматорських. Уже в п'ятницю 9 жовтня залишаться закритими всі басейни і фітнес-центри.

Вузи, а також професійні навчальні заклади середнього рівня освіти та гімназії повністю переходять на віддалене навчання. Старші класи шкіл перейдуть на змінний режим навчання - половина учнів віддалено, половина в класах. У молодших класах навчання продовжується в звичайному режимі, але за умови обов'язкового носіння захисних масок.

Робота дитячих садків залишається в даний момент без змін.

Можливим залишиться тільки проведення невеликих заходів у внутрішніх приміщеннях за участю не більше 10, а на вулиці не більше ніж 20 осіб.

Ресторани і бари з 9 жовтня повинні закриватися вже о 20 годині. За столами можна буде сидіти максимально вчотирьох. У кафе, ресторанах і буфетах, розташованих в торгових центрах будуть вимкнені системи wi-fi, щоб відвідувачі не затягували своє перебування в місцях громадського харчування.

Лише п'ятьма годинами на два найближчі тижні буде обмежено приймальне час громадян в установах державного управління, де громадяни оформляють необхідні їм документи.

На 14 днів заборонені також відвідування в лікарнях, будинках для людей похилого віку та установах соціальної опіки.

З метою обмеження поширення інфекції, які заразилися коронавірусів громадяни, якщо у них немає можливості ізолюватися на час карантину в рамках місця проживання, отримають можливість 10 днів провести в готелі.
Категорія : Світ


Залишити Коментар