Українці, інфіковані коронавірусом, застрягли у Польщі без грошей і їжі

вересня 04 / 2020
У Польщі на ізоляції застрягли 19 українців, які захворіли на коронавірус, до того ж, вони без грошей та їжі. Співвітчизники розповідають, щойно тести виявилися позитивними, їх роботодавець залишив у покинутому будинку з мінімальним запасом їжі.
Українці, інфіковані коронавірусом, застрягли у Польщі без грошей і їжі

Люди приїхали працювати на сільськогосподарську компанію. І, ймовірно, коронавірус підхопили на роботі. Адже до Польщі, запевняють, прибули без нього. “Коли ми приїхали, ми були здоровими, але це трапилося з нами і ми сидимо, чекаємо і не знаю навіщо”, – каже одна з покинутих в ізоляції українок Коли прийшли позитивні результати тестів, агент із працевлаштування перевіз українців до старого дерев’яного будинку.

Лишив їм п’ять буханок хлібу, по пакету макаронів і крупи, а ще соду – полоскати горло. Про це дізналися місцеві, взялися допомагати українцям. Але вони тут уже два тижні. За цей час дев’ятьох хворих встигли шпиталізувати і відпустили. Але жоден з 19 досі не одужав. “Під час нещодавнього тесту – його провели за 14 днів – ми сподівалися, що половина, чи хоча б кілька людей матимуть негативний результат.

Мені зателефонували з санепідемстанції, і з’ясувалося, що у всіх позитивний”, – розказує хвора.

Польська поліція почала розслідування щодо агента, який працевлаштовував українців.
Категорія : Світ


Залишити Коментар