Виробляли 10 млн сигарет щотижня: в Німеччині виявили нелегальну тютюнову фабрику з українцями

серпня 26 / 2020
Виробляли 10 млн сигарет щотижня: в Німеччині виявили нелегальну тютюнову фабрику з українцями


Німецькі правоохоронці в землі Північний Рейн — Вестфалія виявили велику нелегальну тютюнову фабрику, де затримали українців.

Фабрика містилася в одному з промислових районів неподалік міста Клеве, повідомляє Deutsche Welle.

Під час перевірки вилучили 11 млн сигарет, 6 т тютюну та техніку, яку використовували для нелегального виробництва сигарет.



Також затримали 12 осіб, серед яких українці та поляки. Слідчі повідомили, що фабрика виробляла до 10 млн сигарет щотижня. В основному їх відправляли до Великої Британії. За даними митниці, прибуток із продажу кожної вантажівки сигарет складав близько €3 млн.

Представники митних органів розповідають, що фабрика було дуже професійно обладнано. Техніка для виготовлення сигарет та упаковки походить із Великої Британії. Зал було спеціально ізольовано, щоб шум і запах тютюну не виходили назовні. Електроенергію виробляли власні генератори, щоб не було помітно, що у приміщенні є велике виробництво. Слідчі дійшли висновку, що фабрику побудували ще 2016 року. З того часу виробництво поступово збільшувалося. Прокурор звинувачує затриманих у податковому шахрайстві на суму до €100 млн.
Категорія : Світ


Залишити Коментар