На протестах в Білорусі від травм померли чотири людини - ООН

серпня 24 / 2020
На протестах в Білорусі від травм померли чотири людини - ООН

Управління Верховного комісара ООН з прав людини заявляє про загибель чотирьох осіб на акціях протесту в Білорусі.

"Ми нагадуємо владі Білорусі про абсолютну заборону тортур і повторюємо заклик, зроблений минулого тижня Верховним комісаром, до негайних, ретельно, незалежним і безстороннім розслідуванням всіх заяв про порушення прав людини. У їх число входять загибель чотирьох осіб в результаті травм, отриманих під час акцій протесту ", - сказано в заяві УВКПЛ.

"Ми особливо стурбовані тим, що доля і місцезнаходження як мінімум восьми осіб залишається невідомою. Всі зникли після початку протестів 9 серпня", - підкреслили в УВКПЛ.

Велика частина з декількох тисяч чоловік, які були затримані в зв'язку з протестами, в даний час звільнені.

"Але ми як і раніше серйозно стурбовані тим, що, за повідомленнями, все ще перебувають під вартою понад 100 осіб, в тому числі приблизно 60 осіб, обвинувачених в злочинних діях, можуть бути засуджені до тюремного ув'язнення в зв'язку з їх участю в переважно мирних демонстраціях ", - підкреслили в УВКПЛ.

"Продовжують з'являтися повідомлення про широкомасштабні тортури і жорстокому поводженні із затриманими, в тому числі з журналістами, і особливо з дітьми, що викликає тривогу. Ми стурбовані тим, що, як повідомляється, на сьогоднішній день не було зроблено ніяких дій з розслідування цих повідомлень з метою притягнення винних до відповідальності ", - сказано в повідомленні.
Категорія : Світ


Залишити Коментар