Європа офіційно домовилася про купівлю вакцини від коронавірусу Залишити відгук

серпня 15 / 2020
Європа офіційно домовилася про купівлю вакцини від коронавірусу Залишити відгук
Першої угоди з фармацевтичною компанією AstraZeneca досягла Європейська комісія.

Сторони домовилися про купівлю потенційної вакцини від коронавірусу, передає «Європейська правда».

Угода стала позитивним продовженням попередніх переговорів з Sanofi-GSK, про які повідомляли 31 липня, і з Johnson&Johnson 13 серпня.

Коли буде доведено безпеку та ефективність проти Covid-19 вакцини AstraZeneca, згідно з укладеною угодою, Єврокомісія закупить 300 млн доз із можливістю придбання ще 100 млн доз від імені держав — членів ЄС. Комісія продовжує обговорювати аналогічні угоди з іншими виробниками вакцин.



«Інтенсивні переговори Європейської комісії продовжують приносити результати. Сьогоднішня угода є першим наріжним каменем у реалізації стратегії Європейської комісії щодо вакцин. Ця стратегія дасть нам змогу надавати майбутні вакцини європейцям, а також нашим партнерам в інших країнах світу,» – сказала президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

«Сьогодні, після декількох тижнів переговорів, у нас є перша попередня угода ЄС про купівлю вакцини-кандидата. Ми продовжуватимемо невпинно працювати над тим, щоб залучити більше кандидатів у широкий портфель вакцин ЄС. Безпечна та ефективна вакцина залишається найнадійнішою стратегією виходу для захисту наших громадян та решти світу від коронавірусу» – заявила Стелла Кіріакідіс, комісар із питань охорони здоров’я та безпеки харчових продуктів.

Потенційна вакцина AstraZeneca вже перебуває у великомасштабних клінічних випробуваннях фази II/III після багатообіцяючих результатів у фазі I/II щодо безпеки та імуногенності.
Категорія : Світ


Залишити Коментар