Долар може втратити свій статус

липня 30 / 2020
Долар може втратити свій статус

(Блумберг) - Goldman Sachs Group Inc. звернула увагу на раптово посилилися побоювання з приводу інфляції в США, зробивши у вівторок сміливе попередження про те, що долар ризикує втратити статус резервної валюти світу.

Конгрес близький до того, щоб узгодити черговий раунд бюджетних стимулів для підтримки постраждалої від пандемії економіки, а Федеральна резервна система вже збільшила свій баланс приблизно на $ 2,8 трильйона в цьому році, і стратеги Goldman застерігають, що політика США провокує "побоювання з приводу знецінення "валюти, які можуть покласти край пануванню долара на світових валютних ринках.Хотя цієї точки зору поки явно дотримуються деякі в основних фінансових колах, а аналітики Goldman не стверджують, що це обов'язково станеться, вона відображає охопила ринок нервозність: побоюючись, що це друкування грошей спровокує інфляцію в майбутні роки, інвестори тікають з долара і вкладаються в золото.

"Золото є валютою останньої інстанції, особливо в умовах, подібних до нинішніх, коли уряди послаблюють свої фіатние валюти і штовхають реальні процентні ставки до рекордних мінімумів", - написали Джеффрі Каррі та інші стратеги Goldman. Зараз, за ??їхніми словами, "існують реальні побоювання з приводу довговічності долара США в статусі резервної валюти".

Огляд Goldman дає зрозуміти, що небажання Уолл-стріт бити на сполох з приводу інфляції, що спостерігалося на початку пандемії, йде. Сильно обпікшись на зловісних прогнозах нестримного зростання цін через бюджетні та монетарні стимули після фінансової кризи 2008 року, багато інвесторів не вирішувалися повторювати їх зараз, особливо на тлі занурення економіки в глибоку рецесію.
Але в умовах зростання золота до рекордних максимумів і майже щоденного підвищення інфляційних очікувань інвесторів боргового ринку - нехай і з дуже низьких рівнів - дебати про довгострокові наслідки стимулів стають все голосніше.

Goldman підвищив прогноз по золоту на горизонті року до $ 2300 за унцію з попередніх $ 2000.. Зараз цей дорогоцінний метал торгується приблизно по $ 1950. Банк чекає, що реальні процентні ставки в США продовжать знижуватися, що додасть золоту додатковий стимул.

Джерело
Категорія : Світ


Залишити Коментар