Новини Закарпаття

26 найбагатших людей світу володіють статками половини населення планети

26 найбагатших людей світу володіють статками половини населення планети
Статки 26 найбагатших людей на Землі еквівалентні прибуткам половини населення планети.

Про це заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш у своїй промові, присвяченій річниці від дня народження колишнього президента ПАР Нельсона Мандели 18 липня.

“Незважаючи на те, що різниця в отримуваних прибутках є величезною, оскільки 26 найбагатших людей у світі мають стільки ж багатства, скільки має половина населення світу, варто відзначити, що життєві можливості людини залежать від таких чинників, як стать, сімейне та етнічне походження, раса та наявність інвалідності”, – сказав Гутерріш.

При цьому понад 70 відсотків людей на земній кулі живуть в умовах зростання нерівності, констатував генсек ООН. Єдиним критерієм нерівності він назвав різницю у рівні фінансового добробуту.

“Життя мільйонів людей на планеті багато в чому визначається чинниками, що виникають безпосередньо в момент їхнього народження”, – зазначив Гутерріш.

За його словами, через високий рівень фінансового розшарування у світі виникає економічна нестабільність, корупція, фінансові кризи, зростання злочинності, у зв’язку з чим погіршується фізичне та психічне здоров’я людей.
Перейти на сайт