Німецькі вчені встановили, що хто перехворіли COVID-19 втрачають антитіла

липня 13 / 2020
Німецькі вчені встановили, що хто перехворіли COVID-19 втрачають антитіла

Дослідники в Німеччині прийшли до висновку про те, що з часом у деяких перехворілих COVID-19 значно знижується кількість антитіл, що вказує на можливість повторного зараження коронавірусом, передає телеканал ZDF.
За його даними, зниження кількості антитіл було виявлено за результатами аналізів крові перших пацієнтів з коронавірусом в Німеччині, які в кінці січня проходили лікування в мюнхенській клініці Швабинг.

«За результатами спеціального тесту, проведення якого можливо тільки в лабораторії з високим рівнем безпеки, ми спостерігаємо скорочення кількості нейтралізують антитіл у чотирьох з дев'яти пацієнтів», - заявив Клеменс Вендтнер, головний лікар відділення інфекційних хвороб клініки Швабинг....
У той же час він зазначив щось, наскільки це впливає на довгостроковий імунітет, поки залишається предметом спекуляцій. Проте, за словами Вендтнера, результати дослідження свідчать про те, що перехворіли коронавірусом можуть заразитися повторно.

Як зазначає телеканал, до аналогічних висновків раніше прийшли і китайські вчені, які повідомили, що у людей, які перенесли коронавірус, через деякий час істотно скорочується кількість антитіл.

Особливо сильне зниження кількості антитіл спостерігалося у тих, хто переніс зараження без симптомів. Дослідження китайських вчених було опубліковане раніше в журналі Nature Medicine.
Категорія : Світ


Залишити Коментар