Повії побоюються, що вірус знищить найдавнішу професію

червня 15 / 2020
Повії побоюються, що вірус знищить найдавнішу професію

Через пандемії стріп-клуби та борделі все ще закриті. А працівники секс-індустрії залишилися без звичного доходу. Багато з них змушені звертатися за допомогою до благодійних організацій.

Австралія, США, Італія, Англія і Бангладеш
Естель Лукас працювала в ескорт-сервісі в австралійському Мельбурні останні 10 років, поступово накопичуючи клієнтську базу. Заробітки у неї завжди були вище середнього, і незабаром вона сподівалася виплатити іпотеку. Але тепер, за її словами, варто їй не попрацювати півроку, і більшість клієнтів про неї просто забудуть.

Естель вирішила організувати онлайн-групу підтримки, щоб допомагати секс-працівникам під час кризи.

Австралійський уряд виділяє фінансову допомогу громадянам, які залишилися без доходу. Але щоб отримати допомогу, необхідно платити податки. І, звичайно ж, далеко не всіх людей, зайнятих в секс-індустрії, можна віднести до чесних платників податків.

А ось колектив секс-працівників Лас-Вегаса (Las Vegas Sex Worker Collective) вже зібрав на допомогу нужденним більше 19 тис. Доларів. Групи підтримки повій в Італії - більше 22 тис. Євро.

У країнах, що розвиваються жінки, зайняті в сфері сексуальних послуг, часто приносять основний дохід своїм сім'ям і, крім іншого, ще й забезпечують братів, сестер, їхніх дітей, бабусь і дідусів. Ніки Адамс з Колективу повій Англії (English Collective of Prostitutes) погоджується з цим, кажучи, що більшість жриць любові в Великобританії - матері, які змушені займатися цим лише через важке матеріальне становище.

Ще приклад. Даулатдіа. Це місто-бордель в Бангладеш, де в крихітних халупах живе приблизно 1 300 жінок і 400 їхніх дітей. До пандемії тут щодня зупинялися тисячі водіїв вантажівок, які везли продукти харчування та інші товари в бангладешський столицю Дакки.

Бордель закритий з березня, поліція охороняє вхід, а живуть тут жінки ледве зводять кінці з кінцями, покладаючись на пожертвування. Їм не вистачає грошей на ліки. А на урядове посібник можна навіть купити пакет сухого молока для дітей.

Німеччина
А ось німецька влада вирішила-таки допомогти бездіяльним через пандемію пролетарям сексуального праці, які опинилися у вимушеній відпустці.

На початку місяця, коли відзначався вже 45-й за рахунком міжнародний «День повій» (International Whores 'Day), в берлінському районі Шенеберг зібралася невелика група людей. Серед них була Ізабель, Трансгендерна повія з Македонії, яка з сумом згадувала, що «раніше цис-жінки гуляли по північній стороні від залізничного моста, а транси - йшли з півдня від».

«Зараз все змінилося. Я вкрай пригнічена, але ж це наша робота. Колеги розповідають про грубі поліцейських, готельних номерах, за які деруть втридорога, та обурливих клієнтів, які запитують про "знижки" в зв'язку з карантином », - каже Ізабель.

Масажні та манікюрні салони в Німеччині відкриваються. А ось борделі все ще закриті. Деякі - такі, як Undine de Rivi?re в Гамбурзі - розширили перелік послуг, додавши фетиш-відео і записи еротичного гіпнозу. Але не будь-який бізнес можна поставити на цифрові рейки. Дохід від таких нововведень, очевидно, не можна порівняти з колишніми заробітками.

Офіційно в обслуговуванні сексуальних потреб німецького суспільства зайняті близько 33 000 чоловік. За неофіційними ж даними, їх від 400 тис. До одного мільйона. Половина з них - мігранти зі Східної Європи, які або виїхали додому ще до закриття кордонів, або пішли в підпілля.

Уряд виділив одноразову допомогу в розмірі до € 9 000. Але повії, які приїжджають до Німеччини з інших країн, не знають, як цю допомогу отримати, - каже Андреа Хицко з консультаційного центру в Дортмунді.

Лобістські організації - такі, як Професійна асоціація еротичних і сексуальних послуг (BesD) - створюють фонди допомоги працівницям секс-бізнесу, які опинилися без засобів до існування.

А політики, які вважають, що легалізація проституції в Німеччині сприяє торгівлі людьми, скористалися приводом і закликали запозичити «скандинавську» модель, яка передбачає покарання для клієнтів, але не для самих повій. Але багато жінок з будинків терпимості висловлюються проти цієї ідеї, оскільки в такому випадку їм доведеться працювати незаконно.

Представники BesD пропонують повіям дотримуватися певних гігієнічних норм. Наприклад, утриматися від поцілунків та інших «оральних послуг», надягати рукавички і тримати голову на відстані ліктя від клієнта. Контактні дані клієнти можуть залишати в конвертах. Втім, не факт, що ці запобіжні заходи врятують секс-індустрію.

Підготовлено за матеріалами ИноСМі - Александр Флоранский «Фраза»
Категорія : Світ


Залишити Коментар