Буревій з червоним піском із Сахари суне на Румунію. Можливо сягне України (ФОТО, ВІДЕО)

травня 15 / 2020
Буревій з червоним піском із Сахари суне на Румунію. Можливо сягне України (ФОТО, ВІДЕО)
У найближчі два дні, 14-15 травня, над Румунією пройдуть буревії з пилом із африканської Сахари.

Про це повідомляє Національна метеорологічна адміністрація (ANM) в середу. Частинки пилу африканського походження сунуть з Північної Африки до Центральної та Південно-Східної Європи.

"У період 14 і 15 травня циркуляція повітря над Європою сприятиме просуванню з Північної Африки повітряної маси у вигляді пилових частинок", - зазначають метеорологи.

Очікується, що найбільша концентрація пилових частинок на території Румунії будуть спостерігатися в північних районах.

У середу ANM повідомив про "жовте" штормове попередження у 28 районах Румунії, починаючи вже з ранку четверга.
Південні вітри принесуть пил з Африки також на територію Кіпру та Греції. Синоптики попереджають, що вже цього тижня в Грецію прийде аномальна спека, стовпчик термометра в деяких районах може піднятися до 38 градусів.

Отже, грекам доведеться зіткнутися з небувалою спекою в період пандемії. На початку тижня стовпчик термометра на Кіпрі подолає 30-градусну позначку, а до 17 травня, в Нікосії може досягти +41 градуси.
Що собою уявляє африканська піщана буря могли побачити очевидці в столиці Нігеру у понеділок 4 травня.

Вона пофарбувала небо в криваво-червоний колір, створивши жахливу картину. Багато жителів зафіксували це видовище і поділилися кадрами в соцмережах (на фото і відео).



Згідно з дослідженнями вчених сильні вітри здатні переносити частинки в тому числі інфекційних бактерій, які передаються через дихальні шляхи. Тож є припущення, що піщані бурі можуть грати роль у спалахах деяких інфекційних захворювань.

Піщані бурі є досить поширеними у пустелі Сахара, де потоки теплих вітрів часто піднімають великі хмари пилу і сміття, особливо під час сухого сезону, який зазвичай триває з січня по квітень.
Категорія : Світ


Залишити Коментар