Як карантин вплинув на сексуальне життя людей в різних країнах: дослідження

травня 13 / 2020
Як карантин вплинув на сексуальне життя людей в різних країнах: дослідження

Коронавірус торкнувся усіх сфер життя, включаючи секс. Вчені з Китаю, Великобританії, Непалу і Бангладеш дослідили, як пандемія змінила сексуальне життя чоловіків і жінок

Результати першого дослідження, проведеного в Китаї, опублікували в The Journal of Sexual Medicine.




До вибірки потрапили 459 осіб віком від 18 до 45 років: 270 чоловіків і 189 жінок. Респонденти проходили онлайн-опитування в середині березня, коли Китай перебував на суворому карантині.

Кожен четвертий учасник в цей період помітив зниження лібідо. Лише 18% чоловіків і 8% жінок заявили, що в ізоляції їх сексуальне бажання підвищилося.


Близько 37% учасників повідомили, що стали займатися сексом рідше, ніж раніше, а 32% чоловіків і 39% жінок відзначили, що стали отримувати менше задоволення від процесу.

В Китаї карантин негативно вплинув на сексуальне життя


Інше дослідження опубліковано в журналі Psychiatry Research. В онлайн-опитуванні взяли участь 120 респондентів з Бангладеш, Індії та Непалу. Всі вони перебували в шлюбі. Трохи менше половини (45%) учасників відзначили, що карантин вплинув на їхнє сексуальне життя.

Близько 3,3% опитаних сказали, що стали займатися сексом набагато частіше – якщо раніше вони робили це раз на тиждень, то тепер понад п'ять разів. Як відзначають 50% подружжя, ізоляція допомогла їм зміцнити емоційну близькість в парі.

Категорія : Світ


Залишити Коментар