Знайшли людину яка ймовірно першою “підчепила” коронавірус

травня 05 / 2020
Знайшли людину яка ймовірно першою “підчепила” коронавірус
У Франції знайшли ймовірного нульового пацієнта, який першим захворів на "covid-19".

Коронавірус COVID-19 почав поширюватися у Франції як мінімум з 27 грудня 2019 року. Про це заявив голова реанімаційних відділень кількох лікарень в Паризькому регіоні професор Ів Коен, передає ВВС.

“Як стверджує доктор Ів Коен, пацієнт, якому 27 грудня поставили діагноз “пневмонія”, насправді хворів на коронавірус. Це означає, що вірус, скоріш за все прибув до Європи на місяць раніше, ніж вважалося”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що взірець, взятий у пацієнта, нещодавно був протестований повторно і дав позитивний результат на китайський коронавірус. Як повідомляють лікарі, зараз пацієнт повністю одужав. Наразі невідомо де і як саме захворів чоловік, адже він не перебував районах спалаху пандемії. Коен також підкреслив, що лікарі продовжать перевіряти аналізи за зимовий період, і «нульовий пацієнт» може бути виявлений ще в більш ранній період, ніж 27 грудня 2019 року. Також Коен звернувся в Нацагентство охорони здоров’я і закликав вірусологів перевірити ще раз попередні аналізи.

Раніше повідомлялося, що Франція залучить військових до боротьби з коронавірусом. При цьому французькі медики лікують коронавірус засобом від малярії. У той же час вчені розрахували, коли в Україні та інших країнах може закінчитися епідемія коронавируса.
Категорія : Світ


Залишити Коментар