Невідома хвороба, яка вражає дітей, атакує Європу

травня 02 / 2020
Невідома хвороба, яка вражає дітей, атакує Європу
У Європі, зокрема в Німеччині, виявилено надзвичайно важку хворобу, яка вражає дітей.

В окремих випадках у хворих дітей виявляють коронавірус. Про це повідомляє інформагенство dpa.

Зазначається, що симптоми захворювання нагадують симптоми синдрому Кавасакі: запалення судин, лихоманка, а також висип.

Професор Райнгард Бернер з університетської клініки Дрездена зазначив, що в Німеччині виявлено щонайменше два випадки. За його словами, поки що незрозуміло, чи пов’язане нове захворювання з коронавірусом.

З початку спалаху коронавірусу в клініці Женеви три дитини проходили лікування з таким важким запаленням. Наразі, одна дитина вже одужала й виписана, ще одна перебуває на стаціонарі, а ще одна — у відділенні інтенсивної терапії.



Подібні випадки хвороби в дітей було виявлено також в Італії та Іспанії. У багатьох хворих дітей було виявлено коронавірус Sars-CoV-2.

Всесвітня організація охорони здоров’я також звернула увагу на ці випадки.

«Ми знаємо, що діти зазвичай легше переносять COVID-19, але в декого перебіг хвороби досить важкий, і дехто вмирає», — зазначила представниця організації Марія ван Керкхове. «Це демонструє, що вірус вражає не лише легені, але й інші тканини», — повідомив координатор ВООЗ Майкл Раян.

«Більшість заражених вірусом дітей мають м’які симптоми та повністю одужують», — додав Раян.
Водночас, президент німецької Професійної спілки педіатрів Томас Фішбах заявив про брак доказів про зв’язок між COVID-19 та синдромом Кавасакі. Досі невідомо, що спричиняє цю рідкісну хворобу, що вражає переважно маленьких дітей.
Категорія : Світ


Залишити Коментар