В Чехії кілограм перцю коштує більше кілограма курятини - в сільському господарстві відчувається нестача людей

травня 01 / 2020
В Чехії кілограм перцю коштує більше кілограма курятини -  в сільському господарстві відчувається нестача людей

Якщо ви ходили по магазинах за продуктами, ви напевно не упустили той факт, що ціни на овочі знаходяться на рекордних для нас рівнях. Ціни росли з січня, а короно вірусна криза тільки підкреслив ситуацію. Ви можете побачити кілограм перцю в магазині за 149 крон, і помідори подвоїлися в ціні.

Люди качають головою над цінами на болгарський перець в супермаркетах. «За кілограм перцю 149 крон? Вони дійсно насміхаються над нами », - сказала відвідувачка одного з празьких гіпермаркетів.

На початку березня в соціальних мережах люди поділилися своїм обуренням, що болгарський перець коштує 75 крон, а через кілька тижнів ми вже оплакуємо ціну в 149 крон.

Ціна на перці зростає

Білий перець - 1 кг коштує 90 крон
Червоний перець - коштує 130 крон / кг
Жовтий перець - в даний час в магазинах коштує 120 крон за кілограм
(Ціни дійсні 28 квітня в магазині Lidl Zl?n)



На 40 крон більше покупці заплатять за свиняче плече, в порівнянні з минулим роком. Зростання цін на свинину в січні, коли погана погода позначилася був очікуваним, але зараз епідемія коронавируса підштовхує ціни ще вище.

Цього року не буде набагато краще. У нас тут пандемія, і в сільському господарстві відчувається нестача людей, як правило, сезонних робітників, - коментує ситуацію з подорожчанням директор Продовольчої палати з програмування та стратегії Мирослав Коберна.

Очікується, що ціни на фрукти виростуть через заморозки, які вразили наших вітчизняних виробників на початку квітня. Постраждали абрикоси, яблука і вишня, тому при їх покупці нам доведеться глибше проникати в наші кишені навіть в літні місяці, коли ціни зазвичай падають.

Повідомляють чеські ЗМІ
Категорія : Світ


Залишити Коментар