Названі терміни дії імунітету проти коронавірусів

квітня 16 / 2020
Названі терміни дії імунітету проти коронавірусів

Є коронавіруси, до яких антитіла зберігаються тільки близько трьох місяців, тому повторно заразитися можна досить швидко.

Таку думку висловив завідувач лабораторією трансплантаційної імунології “Національного медичного дослідницького центру гематології” МОЗ РФ Григорій Єфімов в інтерв’ю “РИА Новости”. Він відповів на запитання про довгостроковість імунітету людини проти COVID-19.

“Поки ми сказати не можемо. Занадто мало часу пройшло після одужання перших пацієнтів”, – зазначив він. Медик додав, що, відповідно до одного китайського дослідження, заразитися COVID-19 вдруге не можна.

Але водночас, за його словами, нещодавно з’явилося повідомлення від корейців, що у них був 91 випадок повторного зараження.

“Звичайно, є коронавіруси, до яких антитіла зберігаються близько трьох місяців, і, отже, повторно заразитися можна досить швидко. Це збудники звичайної ГРВІ. Вони з нами мільйони років, пристосувалися до нас, навчилися уникати імунної відповіді.

А новий коронавірус тільки потрапив у людську популяцію. Незрозуміло, як він буде поводитись”, – підкреслив Єфімов. “Але ми можемо спиратися на дані щодо SARS-CoV, геном якого значно збігається з РНК нового коронавірусу.

По ньому ми знаємо, що антитіла зберігаються в крові у досить високій концентрації один-два роки. Цілком ймовірно, що так буде і з SARS- CoV2”, – додав він.
Категорія : Світ


Залишити Коментар