У США мер Олтона заарештував свою дружину за порушення карантину

квітня 08 / 2020
У США мер Олтона заарештував свою дружину за порушення карантину


Брент Уолкер, мер Олтона в штаті Іллінойс, США, в кінці минулого тижня наказав поліції штрафувати або заарештовувати людей, якщо ті порушують карантинний режим. Напередодні цього розпорядження він кілька разів звертався до городян з проханням "максимально самоізолюватись в ці, дуже серйозні часи". Менш ніж через 48 годин після того, як було підписано розпорядження мера, поліція "припинила скупчення людей в таверні Хірама" - місцевому питному закладі в центрі міста. Як зазначає CNN, серед затриманих виявилася дружина Уокера.

Поліція нагрянула в таверну близько години ночі в неділю. Заклад не тільки виявилося відкритим, у ньому перебувало близько тридцяти відвідувачів. За словами мера, поліція практично відразу повідомила йому, що серед затриманих є його дружина.



"Я доручив начальнику поліції поводитися з нею так само, як з будь-яким іншим громадянином, що порушує постанову" залишатися вдома ". Я спеціально зазначив, щоб з нею не поводилися, як з привілейованої", - заявив Уокер.
Мер не уточнив, до якого саме покарання вдалася поліція. Справа в тому, що карантинний режим в Іллінойсі забороняє будь-які публічні та приватні зібрання будь-якого числа людей за межами домогосподарства або житлової одиниці. Покарання для порушників передбачає або штраф в розмірі 2,5 тис. Доларів, або арешт строком на рік. При цьому в поліції Олтона вже було кілька скарг на згадану таверну, яка продовжувала працювати без вихідних днів.
Поліція Олтона також не уточнила, як саме вирішила покарати дружину політика, зазначивши лише, що їй інкримінується "безрозсудну поведінку" - адміністративне правопорушення класу A, який карається не лише штрафом, а й укладенням у в'язниці.

Мер заявив, що "збентежений поведінкою подружжя": "Моя дружина - доросла людина, здатний самостійно приймати рішення. У цьому випадку вона проявила приголомшливу дурість. Тепер вона лицем до лиця зіткнеться з наслідками свого необачного рішення - як і інші затримані".
Категорія : Світ


Залишити Коментар