В Італії з’явились перші ознаки голодних бунтів

квітня 05 / 2020
В Італії з’явились перші ознаки голодних бунтів
Загроза масових заворушень і голодних бунтів з’явилась в Італії. Жителі почали штурмувати супермаркети, в мережах з’явилися численні заклики до бунтів і погромів. Через режим суворої ізоляції багато італійців залишилися без засобів до існування. Приблизно 70% компаній закриті на карантин, зарплати не виплачуються, допомоги від держави немає.
Відзначається, що ситуація загострюється в таких бідних районах Італії, як Сицилія. Небезпека голодних бунтів в Італії стає все реальнішою, вважає видання Sky News , у італійців може ось-ось луснути терпіння. У будь-який момент можуть спалахнути серйозні громадські заворушення. У соцмережах створюються групи із закликами організовувати нальоти на магазини.
В одному з супермаркетів італійського міста Палермо довелося викликати поліцію після того, як покупці намагалися вийти з товарами, не сплативши за них. Про це повідомляє видання Giornale de Sicilia.
Інцидент стався в четвер в супермаркеті Lidl через те, що близько 15 осіб заповнили візки для покупок, а потім спробували вийти, не заплативши за товар. Співробітники магазину спробували перешкодити покупцям, через що виникла сутичка і довелося викликати поліцію.
«Lidl Italia підтверджує, що ближче до вечора близько 15 чоловік увійшли в наш магазин в Палермо з наміром не оплачувати тільки що зроблені покупки. Потім були викликані співробітники правоохоронних органів, які оперативно втрутилися, щоб гарантувати безпеку як наших співробітників, так і покупців, присутніх в той момент в магазині.Ми розуміємо важкий момент, який переживає вся країна, і спасибі владі за оперативне втручання сьогодні «, — йдеться в заяві мережі.
А в італійській області Апулія чоловік викликав поліцію через те, що банк був закритий — і вони з матір’ю не можуть зняти її пенсію, яка зараз є єдиним джерелом їх доходу.
Також у мережі з’явилися відео італійців на карантині, які благають зовнішній світ про допомогу. В одному з роликів батько сидить поруч з маленькою донькою і звертається до прем’єр-міністра Італії, кажучи, що вони знаходяться «на межі». Він вказує на дочку, яка їсть хліб зі словами:
«Як моя дочка, так і інші діти через кілька днів не зможуть з’їсти навіть такий шматочок хліба». І стверджує, що влада про це пошкодує, так як «гряде революція».
Місцева влада і спецслужби вже попереджають, що ситуація на італійському півдні «стає вибухонебезпечною» — через жорстокі протиепідемічні заходи там можуть спалахнути масові заворушення і навіть голодні бунти.
«Увага на південь, він може вибухнути. Потрібно діяти швидко, є ризик для збереження демократії. Необхідно поширити гарантований дохід», — заявив, зокрема, міністр у справах південних регіонів Італії Пеппі Провенцано.
«Існує небезпека заворушень і повстань, спонтанних і організованих, перш за все на півдні Італії, де велика частка тіньової економіки і всеохоплююче вплив організованої злочинності», — коментують обстановку в службі держбезпеки Італії.
Повідомляється, що на Сицилії і в інших місцях півдня країни групи людей вже спустошують супермаркети і аптеки, які не розплачуючись.
«Поруч з тими, хто переживає кризу в неспокої, але з гідністю, є групи шакалів і професійних бунтівників, які підштовхують до насильницьких дій, персонажі і групи, з гордістю заявляють про свою причетність до мафії», — б’є на сполох мер сицилійського міста Палермо Леолука Орландо.
Категорія : Світ


Залишити Коментар