Коронавірус вб’є 20 мільйонів людей у всьому світі: науковці з Британії розказали, коли зупинять Covid-19

березня 31 / 2020
Коронавірус вб’є 20 мільйонів людей у всьому світі: науковці з Британії розказали, коли зупинять Covid-19
Пандемія COVID-19 може 2020 року вбити в цілому світі до 20 млн людей. І так станеться попри кроки, що мають за мету уповільнити розповсюдження коронавірусу SARS-CoV-2, та, зокрема, передбачають збереження так званої суспільної дистанції. Зупинити коронавірус можна після винайдення вакцини.
Такі дані випливають з математичної моделі, розробленої дослідниками з Imperial College у Лондоні, повідомляє «Rzeczpospolita».
Проте, якби уряди не вдалися до згаданих кроків, то, за твердженням дослідників, вірус SARS-CoV-2 міг би вбити навіть 40 млн мешканців усього світу. Це число вдасться зменшити вдвічі, якщо звести соціальну активність до 60% від звичайного рівня, а у випадку літніх людей – до 40%.
На переконання авторів моделі, подальше загострення карантинного режиму додатково редукуватиме число жертв епідемії. Так, якщо скоротити міжлюдські зв’язки на 75%, то це дозволить зберегти життя 38,7 млн осіб.
Дослідники додають, що всі уряди упродовж наступних тижнів і місяців будуть змушені примати непрості рішення, аби якнайдовше змушувати своїх громадян до збереження суспільної дистанції. Такі заходи безпеки мають застосовуватися аж до винайдення щеплення від нового коронавірусу.
Наразі внаслідок зараження SARS-CoV-2 на світі померло приблизно 38 тисяч людей.
Категорія : Світ


Залишити Коментар