Японські лікарі: 6 видів продуктів, які захищають від коронавіруса

березня 29 / 2020
Японські лікарі: 6 видів продуктів, які захищають від коронавіруса

Від коронавируса найкраще захищають карантин і вивірена дієта, впевнені японські експерти з харчування. Вони сформували список продуктів, які значно посилюють імунну систему і покращують захист організму при ризику вірусних інфекцій.

Лідерами серед «продуктів - захисників» названі імбир і часник. Так, імбир, який має на відміну від часнику ще і приємний запах, через великий вміст аскорбінової кислоти, вітамінів групи В, А, цинку, кальцію, йоду, природних антибіотиків і антигрибкових елементів, поряд з тим же часником, надає зміцнюючу дію на організм і підвищує опірність різним захворюванням.
Активна речовина саме імбиру - гингерол - значно пом'якшує запальні процеси і хронічні болі. Відомо, що імбир також допомагає організму очиститися від майже всіх видів токсинів.
На другому місці за імбиром слід куркума - її «куркумін» вважається найпотужнішим імунним стимулятором і природним антибіотиком, що перешкоджає бактеріальним ускладнень при вірусних інфекціях.

Третю і четверту сходинки в зазначеному списку експерти віддали ягодам і меду. Ягоди насичені вітамінами і антиоксидантами і допомагають організму ефективніше протистояти різним інфекціям. Нагадаємо, що поряд зі свіжими, заморожені ягоди фактично не втрачають своїх цілющих властивостей. А при з'єднанні останніх з якісним медом загальний профілактичний ефект значно посилюється.

Ще однією групою продуктів в рейтингу «противірусних» вважаються всі продукти з вітаміном С - цитрусові, журавлина, ківі, чорна смородина, суниця, шипшина, горобина, журавлина, брусниця, обліпиха, яблука, хурма, квашена капуста, брюссельська і цвітна капуста, болгарський перець і листові зелені (петрушка, кріп).

На 6-му місці опинилися всі різнокольорові овочі та морська капуста - відомо, що їх пігменти (хлорофіл, астаксантин, бета-каротин) володіють антиоксидантними властивостями і високоефективно працюють на зміцнення імунітету.

Серед них особливо виділяються солодкий перець, гарбуз, брокколі і морська капуста.
Категорія : Світ


Залишити Коментар