Новини Закарпаття

Антициклон несе з півночі холодне повітря. Чи теплі дні ще повернуться?


Синоптики кажуть, що вночі повітря швидко вихолоджуватиметься через безхмарність.

Позаду — половина осені, яка приємно дивувала теплом. А якої погоди чекати надалі?

— У першій половині жовтня в різних містах України зафіксовано кілька температурних рекордів. Зокрема, 11 числа в Миколаєві температура повітря підвищилась до +27 градусів, тоді як попередній максимум для цього дня зафіксовано у 1998 році, тоді надворі було +25, — розповідає Наталія Птуха, синоптикиня Українського гідрометеорологічного центру. — Але з 17 жовтня почнеться справжня осіння погода. На територію України матиме вплив поле високого тиску, мова про антициклон з півночі, що несе холодну повітряну масу. Температурні показники істотно знизяться, що особливо буде відчутно в нічні години.

Вдень температура повітря утримуватиметься в межах 6 — 13 градусів (на півдні буде до +15), а вночі повітря швидко вихолоджуватиметься через безхмарність. Тож у більшості областей країни (окрім південно-східних) почнуться заморозки від 0 до мінус 5 градусів як на грунті, так і в повітрі.

— А потепління ще буде?

— Так, на початку третьої декади жовтня надійде тепла повітряна маса: удень у більшості областей повітря прогріватиметься до +15 градусів. А у нічний час температура буде в межах 3 — 8 градусів тепла.

Лариса Пецух, Експрес
Перейти на сайт