Новини Закарпаття

Авто зіткнулося з буйволом: внаслідок ДТП загинув водій


Моторошна аварія за участю буйвола сталася 30 вересня поблизу с. Річки Львівської області.

В ДСНС Львівщини зазначили, що автомобіль "Volkswagen Passat" зіткнувся з буйволом, який раптово вибіг на дорогу з лісу, та перекинувся у кювет.

Внаслідок ДТП загинув 47-річний водій автівки. Ще двоє пасажирів з травмами госпіталізували до лікарні. Серед них 18-річний студент.

Як повідомили на сторінці Першого медичного об'єднання Льова, хлопець отримав складну черепно-мозкову травму, а рятували його нейрохірурги Лікарні Святого Пантелеймона.


Максим не пам'ятає моменту зіткнення. Він опритомнів лише коли на місце аварії прибули рятувальники. У хлопця сильно боліли голова та шия, а зуби були вибиті. Поруч лежав буйвіл! А автівка від зіткнення з твариною майже тонну завважки стояла в кюветі вщент розтрощена.


Маму Максима про те, що син потрапив в аварію, сповістили медики швидкої. Ось що розповідає жінка:

"Це було жахливо! Не можу передати які емоції я пережила. Лікарі запитували про хвороби дитини та алергії, а я не могла зосередитися. Вони намагалися мене заспокоїти, але найгірше було дізнатися, що водій загинув. Тоді я зрозуміла, що не може бути, щоб моя дитина залишилася живою після цього. Але, дякувати Богові, мій син вижив".

“Максим надійшов до нас через кілька годин після аварії із важкою черепно-мозковою травмою. Ми терміново провели комп'ютерну томографію, яка виявила вдавлений перелом лобної кістки. Через серйозність травми було ухвалено рішення про термінову операцію – потрібно було якнайшвидше забрати уламки кістки. Ми успішно виконали це втручання. Наразі у Максима є невеликий дефект в лобній кістці – розміром 2х2,5 сантиметри. Через місяць-два йому потрібно буде провести повторну операцію для закриття цього дефекту”, — каже Остап Федорко, керівник центру нейрохірургії та неврології, завідувач нейрохірургічного відділення Лікарні Святого Пантелеймона.


Зараз Максим почувається вже краще, а лікарі відзначають позитивну динаміку. Вже на другий день після операції хлопець став самостійно пересуватися по палаті. Тепер він, як ніколи, усвідомлює, що не варто відкладати свої мрії і бажання, адже ніколи не знаєш, що може трапитися.
Перейти на сайт