Готуємося до холодів: у SM-HEAT розповіли чому ламаються котли та як це виправити

вересня 27 / 2024

Перші морози зазвичай наступають раніше опалювального сезону, і на цей період обігрів приміщення може забезпечити газовий котел. Щоб поломка не застала зненацька, заздалегідь варто провести діагностику пристрою або замінити застарілі деталі. 


 


Фахівці інтернет-магазину запчастин для опалювальної та водонагрівальної техніки SM-HEAT розповіли про основні компоненти котлів, які найчастіше виходять з ладу, про способи ремонту та пошуку надійних запчастин.


Поширені проблеми та способи їх вирішення




  • Котел не гріє — це може статися з кількох причин. Найпоширеніші: відсутність повітря в камері згоряння, забруднення в димарі або електричні компоненти, що вийшли з ладу. У всіх випадках варто викликати майстра, який перевірить тиск у газопроводі та циркуляції рідини в системі. 




  • Якщо котел не вмикається, то серед можливих причин може бути: засмічення в пальнику, поломка розпалювання, відсутня напруга, не вистачає тиску газу в камері або відкритий вентиль. 




  • Якщо обладнання видає шум і свист, то справа швидше за все в накипі або нестачі теплоносія. Прилад перестане шуміти, якщо долити води, а для усунення свисту потрібно промити теплообмінник і заповнити порожнину спеціальним розчином. 




 


Також згодом деякі деталі котла можуть зношуватися та виходити з ладу. Наприклад, через постійний контакт з вогнем електрод іонізації може окислюватися або забруднюватися, що призводить до збоїв у роботі котла.


 


Спроби самостійного ремонту котла можуть призвести до серйозних наслідків, особливо якщо не мати достатніх знань. Однак, є дрібні несправності, які можна усунути самостійно, такі як заміна чи чищення електрода іонізації чи фільтрів системи. Для цього необхідно використовувати лише якісні запчастини, які відповідають моделям котла. 


Як підібрати запчастини для казана


При виборі запчастин для котла важливо враховувати два фактори:


 




  • Параметри — потужність, діаметр з'єднань або тип палива. Цей метод підходить, якщо є вся необхідна технічна інформація про обладнання. 




  • Модель котла — більш простий та надійний спосіб. На сайті SM-HEAT є можливість пошуку комплектуючих, орієнтуючись на конкретну модель котла, що значно знижує ризик неправильного вибору.




 


В асортименті магазину запчастини для опалення та котлів від таких виробників, як Baxi, Viessmann, Beretta, Ferolli, Kospel, Romstol та інших перевірених брендів. 






Категорія : Україна


Залишити Коментар