Оприлюднював в соцмережах інформацію про переміщення військового озброєння – прикарпатцю повідомлено про підозру

липня 03 / 2024
Оприлюднював в соцмережах інформацію про переміщення військового озброєння – прикарпатцю повідомлено про підозру



За процесуального керівництва прокурорів Івано-Франківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 29-річному мешканцю Прикарпаття у поширенні інформації про переміщення, рух зброї, озброєння територією України, оскільки така інформація не розміщувалася (не поширювалася) у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних Сил України, Міністерством оборони України, Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України чи Службою безпеки України, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 1 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, у червні 2024 року чоловік відзняв відео переміщення військового озброєння на відкритих залізничних платформах на теренах Франківщини, яке згодом опублікував на своїй особистій сторінці у соціальному медійному застосунку «TіkTok».

Таким чином, забезпечив несанкціоноване поширення інформації, яка давала змогу ідентифікувати переміщення військового озброєння.

За вказаний злочин передбачено до 5 років позбавлення волі.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Івано-Франківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Категорія : Україна


Залишити Коментар