“Нетипова температура та дощі”: синоптики не порадували прогнозом погоди на наступний тиждень

травня 12 / 2024
“Нетипова температура та дощі”: синоптики не порадували прогнозом погоди на наступний тиждень
Практично весь робочий тиждень Україну поливатимуть дощі.

До того ж, з понеділка по п’ятницю, ймовірно, буде досить холодною, як для середини травня. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Понеділок, 13 травня
У понеділок, 13 травня, в Україні майже по всій території пройдуть невеликі дощі. Але будуть і ті регіони, які опади оминуть.

Зокрема, це західні області (окрім Тернопольської) та Харківська область.


Вночі температура буде прохолодно. Холодніше всього буде на заході та півночі, в межах +3…+5℃. Така ж температура, наприклад, буде реєструватись у Житомирській, Хмельницькій, Вінницькій областях.

В центрі вночі буде тепліше – в межах +4…+7℃ в залежності від регіону. У більшості південних регіонів, окрім Одеської області, де нічні температури будуть в межах +7…+9℃, вночі буде не більше +6…+8℃. Такі ж цифри, як на півдні, будуть вночі і на сході.

Днем холодніше всього буде на півночі – у Чернігівській та Сумскій областях в межах +10…+12℃. На заході, попри низькі нічні показники, днем буде до +16…+18℃ в залежності від регіону. На сході та півдні в більшості областей +14…+15℃. Хоча в Криму варто очікувати рекордні +19℃.

Що стосується Києва, то вночі буде хмарно з проясненнями, без опадів, +4…+6℃, а вдень можливий невеликий дощ, +11…+13℃.

Вівторок, 14 травня
У вівторок, 14 травня, дощі в Україні змістяться, зупинившись лише на півдні та сході.

Короткочасні опади пройдуть на півдні (Крим, Миколаївська, Одеська, Херсонська області); на сході (Луганська, Харківська, Донецька області); на південному сході (Дніпропетровська та Запорізька області).


Вночі температура повітря залишиться такою самою, як і в понеділок.


Вдень температура трохи опуститься на кілька градусів порівняно з попереднім днем. На заході буде практично до +15℃. Виняток – Закарпатська область, де повітря прогріється до +21℃.

На півночі буде трохи тепліше – до +13…+14℃. На півдні теж максимально до +15℃, хоча на Одещині ймовірні і +16℃. У центрі та на сході теж буде тепло, до +15℃. А у Донецькій та Луганській областях температура зрівняється з “одеською”, +16℃.

У Києві вночі буде без опадів, +4…+6℃, а вдень суха погода збережеться, ймовірні +13…+15℃.

Середа, 15 травня
У середу, 15 травня, погода буде схожа на погоду в попередні дні. Нічні температури середа “відхопить” від понеділка, 13 травня. А картина з опадами нагадуватиме вівторок, 14-те.

Так, уночі на захід повернуться ті самі +3…+5℃ із заходом, наприклад, у Хмельницьку, Вінницьку області. На півночі та в Харківській області будуть такі ж показники. У центрі вночі буде до +6℃, на сході (Донецька, Луганська області) до +9…+10℃, на півдні вночі в межах +6…+8℃. В Одеській області +7…+9℃.


Вдень буде у більшості регіонів +13…+15℃, на сході до +16℃ (за винятком Харківської області). На півдні теж буде холодно, до +13…+15℃ у Криму, в Одеській та Миколаївській областях до +17℃. Рекорди “битиме” Закарпаття, де максимально очікується до +21℃.

Щодо дощів, то короткочасні опади можливі 15 травня:

• на півдні (Крим, Херсонська область);
• на сході (Луганська та Донецька області);
• на південному сході (Дніпропетровська та Запорізька області).

У Києві вночі 15 травня опадів не очікується, +4…+6℃, вдень теж буде сухо, +13…+15℃.

Четвер, 16 травня
У четвер, 16 травня, в Україні явно потеплішає і навіть уночі. Причому першість за високими “плюсами” заберуть собі західні регіони. Тут уночі буде в більшості областей +5…+7℃, вдень – +19…+21℃. На Закарпатті буде ще тепліше – вночі +8..+10℃, удень +20..+22℃.

Цікаво, що так тепло не буде навіть на півдні. Незважаючи на нічні +8..+10℃, удень тут буде +16..+18℃, хоча на Одещині буде до +19℃. На сході температурний режим буде подібний до півдня.


При цьому короткочасні невеликі дощі можливі місцями на всій території України, за винятком західних регіонів.

У Києві вночі буде без опадів, у межах +5…+7℃, а вдень все ж можливі дощі, як і в більшості регіонів, +16…+18℃.

П’ятниця, 17 травня
У п’ятницю, 17 травня, тепло, яке прийде в Україну днем раніше, збережеться. Причому стовпчики поповзуть вгору не тільки на заході, а й по всій Україні. Вночі у більшості областей буде +5…+7℃. Найтепліше буде на півдні – вночі в межах +8…+10℃ і на крайньому сході – до +9℃.

Вдень температура буде більш однорідною. На заході буде +19..+21℃ (на Закарпатті – до +22℃), на півдні – +20…+21℃ в залежності від регіону, у Донецькій області та в Криму – до +20℃. Найхолодніше буде на півночі (Чернігівська, Сумська області) та на сході (Харківська область) – вдень максимально +17…+19℃.

Опади пройдуть у наступних регіонах:

• на заході (Закарпатська область);
• на півдні (Крим та Херсонська область);
• у центрі (Полтавська область);
• на південному сході (Запорізька та Дніпропетровська області);
• на півночі (Сумська та Чернігівська області);
• на сході (Харківська, Донецька, Луганська області).

У Києві усю добу буде без опадів, вночі +5…+7℃, а вдень – +20..+22℃.
Категорія : Україна


Залишити Коментар