У вусі 4-річного хлопчика оселився павук

квітня 14 / 2024

Мати 4-річного хлопчика звернулася до лікарні через проблеми з носовим диханням та виділенням з носа.
Медики виявили у дитини алергічний риніт та павука у вусі, який був вже мертвим.
Лікарка порадила дати сторонньому тілу можливість випасти самостійно, зазначивши, що сірка захищає вухо від комах.

В Тернопільській області медики виявили павука у вусі 4-річного хлопчика. Дитина декілька тижнів мала нежить, тому родичі вирішили вернулись до лікарні, де при обстеженні в малюка виявили сторонній об'єкт у вусі. Виявилося, що це був маленький павук.


Після обстеження медики діагностували у хлопчика алергічний риніт і виявили стороннє тіло у його вусі. Виявилось, що в слуховому каналі дитини оселився павук. Ані матір, ані дитина не підозрювали про це. Виявлена комаха вже була мертвою.


Якщо Вам чи дитині потрапило стороннє тіло, дайте можливість йому випасти самому, відтягнувши вухо, потрусивши голову,
– зазначили медики в Скалатській комунальній районній лікарні.

Лікарка Яна Стаднік, яка за допомогою особливих інструментів видалила павука, зазначила, що сірка зазвичай перешкоджає попаданню комах у вухо.

"Сірка спеціально придумана природою для того, щоб захищати слуховий прохід, та створює антибактеріальне середовище. Не потрібно ідеально чистити вуха. Якщо самостійно не вдається витягнути комаху, краще зверніться за допомогою", – наголосила лікарка-отоларинголог.

Важливо! Цей матеріал має винятково загальноінформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Але якщо Вам потрібні встановлення діагнозу або медична консультація, обов’язково зверніться до лікаря.
Категорія : Україна


Залишити Коментар