Зеленський відреагував на можливе введення військ НАТО в Україну

лютого 29 / 2024
Зеленський відреагував на можливе введення військ НАТО в Україну
Заява Президента Франції Еммануель Макрона наробила чимало галасу у Європі.

Нагадаємо, що Еммануель Макрон заявив, що не відкидає такого варіанту, що для перемоги над Росієї у театр бойових дій доведеться ввести сухопутні війська НАТО.

“Сьогодні немає консенсусу щодо відправки сухопутних військ, але відкидати нічого не можна.

Ми зробимо все можливе, щоб Росія не змогла виграти цю війну, – цитує Макрона AFP. — Ми переконані, що поразка Росії потрібна для безпеки та стабільності в Європі”.

Сьогодні Президент України прокоментував слова свого французького колеги.

“Я не був на тому саміті (де президент Франції озвучив свою ідею – ред.), він сказав, що поговорить про певні нові ідеї, яким чином посилити Україну, і поділиться інформацією, коли прибуде в Україну. Він має бути в середині березня…”

Водночас український лідер зазначив, що будь-які ініціативи у світі посилюють Україну, будуть добрими для всього світу загалом.

Зеленський зазначив, що він вже мав попередню зустріч із Макроном, на якій обговорювалося багато ініціатив, як посилити Україну на полі бою. Проте нині основна фундаментальна ініціатива полягає в тому, щоб партнери виконували свої попередні домовленості про своєчасне постачання Україні озброєння.

“Нам потрібно вижити, а вижити для України це означає мати дуже конкретні рішення. Це дуже важливо. Ось чому я не можу поділитися з вами, наприклад, інформацією про кількість артилерії, кількість 155-мм боєприпасів… Все те, де у нас є домовленості та контракти по допомозі, все повинно надходити вчасно”, – підсумував Зеленський.

Однак не лише Макрон висловив таку ідею. Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що кілька країн-членів НАТО та ЄС обговорюють можливість направлення своїх військових в Україну.

Заява Макрона – деталі
26 лютого у Парижі зустрілися лідери та високопосадовці багатьох європейських країн та інших союзників для обговорення подальшого надання підтримки для оборони України у війні з Російською Федерацією.

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що хоча офіційної згоди немає, він не виключає залучення західних військ на територію України в майбутньому.

Також Макрон оголосив про створення “коаліції” для надання Україні “ракет та бомб середньої та великої дальності”. Він закликав європейські країни “виробляти більше” боєприпасів для України. Окрім того, Макрон заявив, що Європа має бути готовою до можливого нападу Росії на країни НАТО.

Навігація по запису← Українсько-польський кордон можуть повністю перекрити для товарів – Туск
Категорія : Україна


Залишити Коментар