Як «Сталевий фронт» допомагає у війні з російськими окупантами?

грудня 08 / 2023

Від самого початку повномасштабної війни бізнес і просто небайдужі громадяни допомагали війську в боротьбі з російськими окупантами. Не став винятком і Рінат Ахметов, який залишається одним з найбільш впливових українських підприємців. Заснований ним «Сталевий фронт» орієнтований на підтримку захисників нашої держави. Це один з найбільших благодійних проєктів, створений українським бізнесом.

Чим займається «Сталевий фронт»?

Головною рушійною силою благодійної ініціативи стала Група Метінвест. Його співробітники працюють на перемогу з перших днів повномасштабного вторгнення. Головний принцип — закриття нагальних потреб захисників. Після початку вторгнення в короткі терміни підприємства «Метінвест» почали виробництво загороджувальних конструкцій: протидесантних та протитанкових їжаків, шипованих ланцюгів тощо.

Навесні 2022 року постала проблема нестачі бронежилетів. Інженери холдингу одразу почали шукати вихід, створивши унікальний сплав для виробництва захисних пластин (нині ними навіть обшивають військову техніку). Додатково підприємства почали випускати модульні укриття, компактні польові печі та іншу продукцію, яка необхідна для успішної боротьби з окупантами. Сьогодні список безкоштовної продукції для оборонців постійно змінюється, адже узгоджується з командуванням.

Загалом протягом 21 місяців бойових дій SCM, ФК «Шахтар» та інші бізнеси, якими володіє Рінат Ахметов, направили понад 6,7 млрд гривень (орієнтовно 197 млн доларів) на допомогу цивільним громадянам, а також військовим. При цьому фінансування благодійних ініціатив продовжується.

Не тільки метал

Безкоштовне надання допомоги військовим — не єдина участь бізнесу Ріната Ахметова. Чималий внесок роблять енергетики ДТЕК. Ці спеціалісти оперативно лагодять мережі після ворожих обстрілів, запобігаючи тривалим блекаутам у країні. Іноді фахівцям доводиться працювати в буквальному сенсі під вогнем. Співробітники компанії ДТЕК взяли на себе обслуговування абонентів навіть в деяких регіонах, де немає мереж компанії.

Додатково підприємство безкоштовно забезпечує електроенергією низку об’єктів критичної інфраструктури, включно з лікарнями, військовими установами. Наразі допомога, що надається від ДТЕК, також є безкоштовною, адже спрямована здебільшого на підтримку функціонування економіки та допомогу цивільному населенню. Саме це мав на увазі бізнесмен, говорячи про переведення своїх підприємств на «військові
рейки».


Категорія : Україна


Залишити Коментар