Популярні бюджетні автомобілі: за версією українських автолюбителів

вересня 07 / 2023

Сьогодні на українському автомобільному ринку є досить широкий вибір автомобілів бюджетного класу. Причому бюджетність зовсім не означає маленькі розміри та малопотужний двигун. Сучасні автомобілі такого класу можуть мати комфортабельні розміри й оснащуватися якісним обладнанням. Проте насамперед економний варіант - це машини, оснащені економічним силовим агрегатом, недорогі в обслуговуванні та ремонтопридатні. Наприклад, ціни на запчастини Шкода мають доступну вартість, а значить обслуговування машин цього виробника по кишені кожному, хто б не володів ними. Є й інші марки авто бюджетного класу, які українці вважають за краще купувати. Але спочатку слід розібратися із класифікацією.

Як змінюються ціни на запчастини залежно від класу

Весь автотранспорт розбивається за класами, що позначаються англійськими літерами. Перші чотири класи: A, B, C і D вважаються доступнішими, їх вартість та характеристики збільшується від літери А до літери D. Отже, запчастини класу D коштуватимуть дорожче, ніж для моделі класу В. Розглянемо характеристики кожного класу:

Клас А – до нього входять бюджетні малолітражки, що мають найменші габарити. Вони наділені простим керуванням, оснащені малопотужним силовим агрегатом та недорогі в обслуговуванні. Наприклад, запчастини Skoda для тих моделей, які входять до цього класу, мають цілком доступну вартість.

Клас В - автомобілі, що мають трохи більші габарити, ніж і у класу А, і більш просторий пасажирський салон. Вони оснащені потужнішим силовим агрегатом, що не заважає їм залишатися економічними в обслуговуванні.

Клас С – довжина машин цього класу може досягати 4,5 м. Сюди входять автомобілі, які можуть мати різну вартість, але їх обслуговування однозначно буде дорожчим, ніж в авто класу А та В. Також є багато автомобілів класу С з дорогою комплектацією, а тому їх обслуговування коштує дорожче за бюджетні машини.

Клас D - попри те, що він вважається середнім класом і в нього входять найбільш респектабельні моделі авто з дорогою комплектацією, тут можна знайти й бюджетні моделі.

Так само як і запчастини для Skoda, деталі для інших бюджетних та середніх класів авто коштуватимуть дешевше, ніж для машин класів E, F, M, S, J, SUV, MPV та спортивних модифікацій. Наведемо приклад кількох популярних бюджетних автомобілів.

Renault Sandero

Бюджетний хетчбек має в базовій конфігурації силовий агрегат об'ємом всього 1 літр. Він розвиває потужність 73 л.с, чого в поєднанні з 5-ступінчастою механічною коробкою цілком достатньо для пересування в міських умовах. Також до базової комплектації входить кондиціонер, аудіосистема, ESP та центральний замок. Як і автозапчастини Шкода бюджетного класу, для автомобіля Renault Sandero деталі коштують недорого.

Chevrolet Spark

Даний автомобіль обійдеться до 11 тисяч доларів, і це найнижча вартість машини з автоматичною коробкою передач, яка є тільки на українському ринку. Автомобіль оснащений двигуном об'ємом 1,2 літра, здатним розвивати потужність 85 л. У заводській комплектації відсутній кондиціонер салону.

Peugeot 301

Седан бюджетного класу Peugeot 301 має 5-ступінчасту механіку та мотор об'ємом 1,2 літра. У цього авто є модифікації, тому деталі до нього необхідно підбирати, як і запчастини Skoda, — по VIN коду. У заводську комплектацію входять електросклопідйомники, клімат-контроль та ESP.

JAC JS2

Трохи більше ніж 11 тисяч доларів коштує автомобіль JAC JS2. На українському ринку це найдоступніша вартість кросовера. Попри бюджетний клас, машина оснащена 105-сильним двигуном об'ємом 1,5 літра. При цьому трансмісія 5-ступінчаста механічна, але в салоні крім кондиціонера є круїз-контроль, камера і датчик світла.

Skoda Fabia

Четверте покоління даного автомобіля має у заводській комплектації сенсорний дисплей з діагоналлю 6,5 дюймів, кондиціонер та світлодіодні фари. Але технічна частина представлена ​​1-літровим силовим агрегатом та 5-ступінчастою механікою. Тому запчастини на Skoda Fabia мають низьку вартість.









Категорія : Україна


Залишити Коментар