Новини Закарпаття

Як в Україні будуть працювати школи і до чого готуватися батькам

Як в Україні будуть працювати школи і до чого готуватися батькам
Україні після повернення, кажуть РБК-Україна у відомстві.

Там рекомендують дітям–громадянам України за кордоном або навчатись тільки в закладі освіти країни перебування очно, або поєднувати навчання у місцевих школах і онлайн в Україні за однією із форм навчання: дистанційною, сімейною/домашньою, екстернатною. Також можна вчитись в класах для українців за кордоном, які створили громадські організації спільно з владою. І, якщо це не суперечить законам країни, вчитись тільки в закладах освіти України.

Дистанційне навчання проходять і діти, які залишаються в Україні. За словами Горбачова, є питання щодо безпеки дитини під час онлайн-уроків, коли починається повітряна тривога. Бо на очному навчанні педагоги відведуть дитину в укриття, але чи буде дитина йти в укриття, коли знаходиться вчиться вдома і чи є таке укриття поруч із житлом дитини – це велике питання. Він закликає, щоб батьки і вчителі нагадали дітям напередодні навчального року ключові правила безпеки.

“Знаю, що деякі школи планують на перше вересня, коли діти прийдуть до школи, першим уроком провести урок безпеки і в цей же день – тренування дій на випадок повітряної тривоги. Я дуже підтримую цю ініціативу і закликаю школи приділити цим питанням особливу увагу. Бо серед всіх прав учасників освітнього процесу право на життя і здоров’я – це абсолютний пріоритет”, – каже освітній омбудсмен.
Перейти на сайт