Зеленський виступив за легалізацію медичної марихуани

червня 28 / 2023

Президент Володимир Зеленський заявив про необхідність нарешті легалізувати в Україні ліки на основі канабісу.


Про це він сказав, виступаючи перед народними депутатами у Верховній Раді, передає 24 Канал. Зеленський наголосив, що це дозволить українським громадянам не терпіти біль, стрес і травми війни.


Зеленський підтримує легалізацію медичного канабісу
Ми маємо нарешті чесно легалізувати для усіх, хто цього потребує, ліки на основі канабісу, відповідні наукові дослідження та контрольоване українське виробництво,
– сказав президент.

Крім цього Зеленський зазначив, що Україна має створити найсильнішу в Європі галузь ментальної та фізичної реабілітації. Тому держава сприятиме розробці практик відновлення та інтеграції в повоєнне життя для усіх, хто пройшов та постраждав від війни.

"Безбарʼєрність має й психологічну складову, тому необхідність ментальної реабілітації – така ж, як і необхідність фізичної реабілітації. Це стосується як будівництва реабілітаційних центрів, так і підготовки відповідних кадрів", – пояснив президент.


Що відомо про медичний канабіс
Медичний канабіс, також відомий як медична марихуана, використовується для лікування різних станів і симптомів за допомогою активних речовин, що містяться в рослині коноплі. Основні активні речовини – це каннабіноїди, такі як дельта-9-тетрагідроканнабінол (THC) і канабідіол (CBD).

Медичний канабіс використовується для полегшення симптомів різних захворювань, зокрема:

Хронічний біль: Медичний канабіс може допомагати у зменшенні болю при хронічних захворюваннях, таких як рак, ревматоїдний артрит, фіброміалгія та інші.
Неврологічні захворювання: Канабіс може бути корисним для хворих на епілепсію, розсіяний склероз, болісний нейропатичний синдром та інші неврологічні стани.
Депресія та тривожність: Деякі люди знаходять полегшення від симптомів депресії та тривожних розладів за допомогою медичного канабісу.
Покращення апетиту: Канабіс може стимулювати апетит у пацієнтів, які цього потребують.
Медичний канабіс може бути доступний у різних формах, включаючи сушені квіти, екстракти, масла, капсули та інші. Використання медичного канабісу регульоване і контрольоване, і вимагає рецепт від лікаря.

Важливо! Цей матеріал має винятково загальноінформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Але якщо Вам потрібні встановлення діагнозу або медична консультація, обов’язково зверніться до лікаря.

Категорія : Україна


Залишити Коментар