В Україні можуть скасувати мобілізацію ще однієї категорії чоловіків

червня 10 / 2023
В Україні можуть скасувати мобілізацію ще однієї категорії чоловіків

На тлі війни в Україні вже 16-й місяць триває загальна мобілізація, коли військовозобов’язаних чоловіків 18-60 років можуть забрати до лав ЗСУ. Однак є певні категорії громадян, яких звільнили від такого призову на військову службу.

Нині ж народні депутати пропонують додати до визначеного списку працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій. Такий законопроєкт міститься на сайті ВРУ.

Йдеться про проєкт закону №9274, зареєстрований 5 травня 2023 року. Його ініціатором виступила низка парламентарів, які пропонують унеможливити мобілізацію пожежників і рятувальників.

Відомо, що через законодавчу неврегульованість, нині військовозобов’язані працівники ДСНС підлягають призову під час воєнного стану, як і будь-які чоловіки, придатні до служби за станом здоров’я і які не мають інших підстав ля відстрочки.

Тож депутати пропонують внести зміни до ст. 23 ЗУ “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, передбачивши, щоб працівників ДСНС не забирали в армію. Адже це теж фактично герої без зброї, які обороняють країну в тилу й рятують мирних громадян там, куди дістає своїми ракетами та дронами ворог.
Категорія : Україна


Залишити Коментар