Загальна мобілізація: які лікарі проводять огляд під час ВЛК

червня 01 / 2023

Після того, як військовозобов'язаний отримав повістку, він має прийти у ТЦК і СП з усіма необхідними документами. Якщо він не немає права на відстрочку, його обов'язково відправлять на військово-лікарську комісію (ВЛК).


Це потрібно обом сторонам: і військовозобов'язаному, і армії, адже людина може не знати про якісь свої захворювання. Розповідаємо, як відбувається ВЛК.


Під час проходження медкомісії військовозобов'язаного оглядає:

хірург;
терапевт;
невропатолог;
психіатр;
офтальмолог;
оториноларинголог;
дерматолог;
стоматолог.
Військовозобов'язаного можуть направити на обстеження до інших спеціалістів в разі потреби. Після огляду медиків засідає військово-лікарська комісія, яка приймає рішення про не/придатність особи до служби.

Зверніть увагу! Перед проходженням медкомісії військовозобов'язані мають пройти деякі обстеження у цивільній лікарні. Йдеться, зокрема, про флюорографію, обстеження органів грудної клітки, загальний аналіз крові, ЕКГ, аналіз сечі, визначення групи крові та резус-належності.

Тим, хто старше за 40 років, проводять вимір внутрішньоочного тиску та дослідження крові на цукор.

Важливо! Цей матеріал має винятково загальноінформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Але якщо Вам потрібні встановлення діагнозу або медична консультація, обов’язково зверніться до лікаря.

Категорія : Україна


Залишити Коментар