Загальна мобілізація: в Україні до лав ЗСУ планують призивати ще одну категорію чоловіків – подробиці

травня 23 / 2023

Зменшення призовного віку дасть можливість мобілізувати в Україні чоловіків від 25 до 60 років


У Міністерстві оборони за запитом Збройних сил України підготували законопроєкт, який дозволить мобілізовувати на військову службу чоловіків віком від 25 років, які не проходили строкову службу. Ці зміни будуть діяти тільки під час військового стану.

Законопроєкт №9281, ініціатором якого став Денис Шмигаль, передбачає внесення змін до статей 15, 18, 18-1 та 37 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу".

"Реалізація проєкту Закону України унормує питання щодо поповнення мобілізаційного людського резерву як складової військового резерву, шляхом взяття на облік військовозобов’язаних громадян України, які досягли 25-річного віку під час перебування на військовому обліку призовників", – йдеться у пояснювальній записці.

Наразі документ подано для ознайомлення в профільні комітети. Для того, щоб він був затверджений, потрібно аби за законопроєкт проголосували народні депутати та підписав президент України Володимир Зеленський. У разі, якщо це відбудеться, то до армії зможуть мобілізовувати чоловіків віком від 25 до 60 років без військового досвіду, які здатні виконувати обов'язки щодо призову за станом здоров'я.





Загальна мобілізація в Україні
Воєнний стан та загальну мобілізацію в Україні продовжили до 18 серпня 2023 року. Для того, щоб посилювати військо та надавати можливість військовому керівництву проводити ротацію, потрібно провести доукомплектування військових частин. Цілком логічно, що Генштаб намагається продовжити мобілізаційні зусилля.

Начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач зазначив, що мобілізовані з досвідом військової служби можуть направлятися безпосередньо до бойових військових частин. Військовозобов'язані запасу, які не проходили до цього військової служби, можуть бути призвані тільки до навчальних військових частин або до вищих навчальних військових закладів для перепідготовки.

Раніше Інформатор повідомляв, що у Міністерстві оборони України розкритикували проєкт закону щодо реєстрованого партнерства. Також повідомляли, що Олексій Резніков, Валерій Залужний та Василь Малюк просять парламент відкласти розгляд законопроєкту №8312, за яким військовим доплачують 30 тисяч гривень. Ще говорили, що українцям не будуть вручати повістки через месенджери.
Категорія : Україна


Залишити Коментар