Коли відбудеться свято останнього дзвоника 2023 у школах різних міст України

травня 15 / 2023

Останній дзвоник в Україні в 2023 році відбудеться пізніше, ніж зазвичай. Усе через відключення світла взимку та різні дати завершення навчального року у регіонах нашої держави.

Яким буде формат свята останнього дзвоника, залежатиме від безпекової ситуації у конкретному регіоні. Коли відбудеться останній дзвоник у школах України у 2023 році, розповідає 24 Канал.


Коли буде останній дзвоник 2023 у школах
Навчальний рік у 2023 році в нашій державі триватиме до 30 червня для випускників шкіл. Натомість для учнів інших класів – до кінця травня.

У Києві, до прикладу, останній дзвоник освітній департамент радить провести 16 червня. Все ж кожна школа може встановити власну дату.

У Львові кожна школа може самостійно встановлювати дату останнього дзвоника та те, як його святкувати.

В Івано-Франківську така ж ситуація, як і у Львові.

У Тернополі міська рада рекомендувала останній дзвоник провести 1 та 2 червня.

На Одещині та на Чернігівщині, за даними ОВА, навчання у школах завершиться 26 травня. У цей день попередньо і мали б провести свято останнього дзвоника.

Як відбуватиметься свято
Що цікаво, не всюди свято останнього дзвоника відбудеться очно. Якщо у школи немає бомбосховища або вона перебуває не у безпечному регіоні країни, свято можуть провести онлайн.

Швидше за все, свято останнього дзвоника, як і випускні у 2023 році, зважаючи на повномасштабну війну, буде скромним.


Коли в Україні закінчиться навчальний рік 2023
Тривалість навчального року у школах України мала становити не менше 175 навчальних днів. Та в умовах воєнного стану його тривалість визначає уряд. Кабмін натомість зменшив тривалість навчального року до 155 днів.
Так, цей навчальний рік розпочався 1 вересня та має закінчитися 30 червня.
Як наголосили у МОН, обласні адміністрації разом з освітянами, залежно від безпекової ситуації, самі ухвалюють остаточне рішення щодо дати закінчення цього навчального року у своєму регіоні.
Категорія : Україна


Залишити Коментар