У Кабміні розповіли, яким буде тариф на електроенергію з 1 травня

квітня 30 / 2023

В Україні вартість електроенергії у травні 2023 року переглядати не будуть. Кабінет міністрів не зміг домовитися про остаточний варіант підвищення цін.


Про це повідомляє Урядовий портал.

Зазначається, що уряд відстрочив це рішення ще на один місяць. В результаті вартість електроенергії може зрости вже з червня.

У Кабміні визнають, що розглядають різні варіанти підвищення вартості електроенергії, проте єдиного варіанта досі немає.

«Розглядається кілька варіантів встановлення нових тарифів на електроенергію. Серед варіантів є: 2,40 грн та 2,80 грн за 1 кВт/год», – заявив голова НКРЕКУ Костянтин Ущаповський.

Як і в березні, вартість світла при споживанні до 250 кВт/год складатиме 1,44 грн, а при споживанні понад 250 кВт/год на місяць – 1,68 грн. Також не очікується зростання вартості інших комунальних послуг.

Відомо, що уряду в будь-якому випадку доведеться переглядати вартість електроенергії. Наразі ринкова ціна на кВт/годину становить близько 6 грн. Раніше міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що для відновлення зруйнованої енергосистеми доведеться витратити мільярди доларів. Питання встановлення нових тарифів на електроенергію для населення ще обговорюється. Але це може стати одним із рішень для відновлення енергосистеми після російських атак.
Категорія : Україна


Залишити Коментар