В одних нема світла 12 годин, в інших – 2: чому в Україні нерівномірно відключають електроенергію

листопада 30 / 2022

Після крайньої масштабної ракетної атаки по інфраструктурі України, в областях впродовж тижня регулярно відключають електроенергію. Люди сидять без світла по 10-12 год підряд. Проте не всі.

Нерідко в одному і тому ж населеному пункті частина споживачів залишається без електропостачання на 12 годин, частина на 2-3 години, а в частини українців світло взагалі не відключають. І багатьох цікавить, чому ж так відбувається, чому українцям нерівномірно вимикають світло.

Виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук у ефірі телемарафону пояснив, що електроенергію відключають нерівномірно, бо наразі немаєможливості передати необхідний обсяг електрики через певний вузол.








Він наголосив, що відключення світла трапляються через аварії, адже зараз мережа перевантажена. Крім того, за його словами, українці почали більше споживати електроенергії.

"По-перше, у нас є мережеві обмеження. Тобто руйнація мережі через обстріли", – пояснив виконавчий директор ДТЕК. Дмитро Сахарук.

"Чому світла в одних клієнтів може бути більше, а в інших менше? Бо немає можливості передати необхідний обсяг електрики через певний вузол. Тому 100-відсоткової рівномірності ми зараз забезпечити не можемо", – розповів Дмитро Сахарук в ефірі телемарафону.

Зауважимо, що в соцмережах українці зазначають, що розуміють всю складність ситуації і вони не проти відключення світла, але за графіком. Адже раніше людей запевняли, що світло відключатимуть кілька разів на добу, але максимум по 4 години. Наразі ж електропостачання відключають на 12 год, а в деяких населених пунктах навіть на 14-16 год.







Одна ложка на голодний шлунок спалює до
Категорія : Україна


Залишити Коментар