Новини Закарпаття

Двоспальні ліжка: особливості та критерії вибору


Ліжко є найбільш важливим предметом інтер’єру в спальні з точки зору функціоналу та декоративного аспекту. Це осередок меблювання кімнати, навколо якого, власне, будується інтер’єр. Вибираючи ліжко, слід враховувати певний перелік факторів та характеристик, найголовнішими з яких є розміри ті кількість спальних місць. В даному матеріалі з’ясуємо, чому двоспальні ліжка є найпоширенішими у своєму сегменті та за якими характеристиками їх слід вибирати.

Чому двоспальні ліжка такі популярні?

Головною перевагою двоспальних ліжок над іншими є їх просторість. Це найбільш функціональні конструкції, що забезпечують максимум спального плацдарму. Саме тому такі меблі вважаються найбільш вдалим рішенням для сімейної пари.
Якщо вас цікавлять двоспальні ліжка за низькими цінами, варто відвідати ресурс https://fayni-mebli.com/ua/tag-bed-double.html де подібні вироби представлені в широкому асортименті з можливістю доставляння в Києві та по Україні.
Відмінні характеристики, зручність, місткість, завжди чудовий дизайн та можливість вибору – це лише декілька «за» придбати двоспальне ліжко в спальну кімнату.

Основні критерії вибору

Саме по собі двоспальне ліжко є вузькоспеціалізованим типом меблів вже вибраного формату. Наявність саме двох посадкових зон означає дещо обмежений діапазон розмірів, проте інші важливі параметри залишаються гнучкими.
Отже, двоспальне ліжко доцільно вибирати за такими критеріями, як:
• розмір – показники довжини/ширини/висоти меблів повинні відповідати вимогам приміщення та очікуванням користувачів, рекомендується брати ліжко з деяким запасом по ширині (адже це провідний фактор, що впливає на місткість виробу);
• матеріали – ліжка виготовляють на основі натурального дерева, ДСП та металу, вибір залежить від власного бачення покупця та можливостей його гаманця (дерево та метал є помітно дорожчими за ДСП);
• матрац – забезпечує комфорт в положенні лежачи, може бути виготовлений на основі пружинного блоку (краща ортопедичність) або піноблоку (більша практичність);
• узголів’я – найбільш помітний елемент декору ліжка, узголів’я може бути виконане в різних форматах (у вигляді м’якої оббивки або з кувальним декоративним акцентом);
• дизайн – більшість моделей виготовляється в певному стилістичному вигляді, що робить більш зручним вибір під цільовий інтер’єр.
Також слід враховувати такий фактор, як вартість виробу. Ціна залежить від всіх вищеназваних параметрів. Особливо це стосується матеріалів, що використовуються при створенні виробу, та габаритів ліжка.
Перейти на сайт