Чому не можна слухати скигліїв – проста інструкція захисту

жовтня 02 / 2022

Всім нам знайомі люди, кожна розмова з якими перетворюється на занудне скиглення. Негаразди у них присутні завжди. У нещасного плакальника постійне нервування з роботою, навчанням, особистим життям, улюбленим собакою, пробками, сусідами й заусенцами.

Здавалося б – що такого у тому, щоб вислухати чергову довгу трагічну повість про чужі проблеми? Неприємно, так. Але ввічливість й гарне виховання не дозволяють нам відкидати таких людей. Однак це завдає нам самим величезної шкоди…


Чому не можна слухати скарги?
Цей світ не любе тих, хто постійно плаче. Всесвіт підлаштовується під них і надумані, дрібні проблеми перетворюються на реальні і серйозні. Одного разу почавши скиглити, людина буде отримувати все нові і нові причини для цього.

А ось чим скарги загрожують тому, хто вислуховує страждальця

А ось чим скарги загрожують тому, хто вислуховує страждальця

фото avatars.mds.yandex.net
1. Втрата життєвої енергії
Ви помічали, що відчуваєте сильну втому після таких безглуздих розмов? Чужі скарги висмоктують з вас сили. До того ж, вони здатні притягувати негатив не тільки до того, кого ви слухали, але й до вас.

2. Просто маніпуляція
Найчастіше той, хто скаржиться, робить це не просто так, а з корисливими цілями. Він розраховує на те, що ви відчуєте провину й незручність за свої успіхи. Та почнете пропонувати й надавати страждальцю всіляку підтримку та допомогу у збиток собі.

3. Погіршення емоційного стану
Нашій психіці доводиться нелегко після потоків негативу, нехай навіть чужого. Це призводить до почуття провини, негативних думок, занепаду сил, емоційному дисбалансу і навіть до порушень у роботі мозку.

4. Зміна погляду на життя
Навіть якщо ви – невиправний оптиміст, чужі проблеми швидко змінять це. Скиглій навчить вас дивитися на світ крізь темні окуляри. І з часом, ви перестанете помічати все хороше, що вас оточує, перетворившись в такого ж скиглія.

Що робити?
Взяти себе в руки, прибрати якомога далі ввічливість і навчитися ігнорувати скаржника. Це найкращий засіб, який врятує ваші час, сили, енергію, нерви і мозок.

Ось кілька важливих порад:
намагайтеся звести до мінімуму контакти з вічними стражниками – не запрошуйте їх у гості,
відмовляйтеся від пропозицій сходити куди-небудь разом, при випадковій зустрічі скоріше ідіть, пославшись на справи;
давайте зрозуміти, що це не ваші проблеми – прямо вказуйте, що причина й рішення будь-якого лиха в руках скиглія;
Не показувати слабкість – відмовтеся від співчуття, пропозицій допомогти і перестаньте переживати за тих, хто із задоволенням, постійно плаче;
встановіть особистий кордон – навчиться говорити: “ні”, “мені не цікаво”, “я не хочу слухати монолог про твої проблеми” та “припини скаржитися”.
Боїтеся здатися грубою людиною? Що ж, можете залишатися м’яким та привітним для всіх. Але будьте готові, що всі навколо будуть зливати на вас негатив, не помічаючи вас самих. А ваша душа скоро стане схожою на смітник, переповнений чужими бідами.

А може, ваше життя важливіше, ніж проблеми і скарги навколишніх? Подбайте про себе і навчиться ігнорувати страждальців. Тоді ви відразу помітите, що життя стало світліше й радісніше.



,



Спосіб наших бабусь боротися з безсонням. Ці листочки — не лише пряність
Категорія : Україна


Залишити Коментар