Оприлюднено новину для тих, хто планує їхати в Чехію

вересня 27 / 2022

Уряд Чехії запроваджує із 29 вересня тимчасовий контроль на своїх кордонах зі Словаччиною, щоб запобігти проникненню в країну нелегальних мігрантів.

Чеський кордон перетинає все більша кількість нелегальних мігрантів, більшість з яких – сирійці, які прибувають до ЄС з Туреччини.

"Ми переживаємо безпрецедентну ситуацію з точки зору нелегальної міграції. З початку 2022 року поліція затримала загалом 11 000 нелегальних мігрантів на території Чехії", – повідомив міністр внутрішніх справ Чехії Віт Ракушан.






Поряд з нелегальною міграцією існує організована злочинність, наприклад, контрабанда, яка також останнім часом зросла. Для вирішення цієї проблеми МВС хоче запропонувати більш суворе покарання для тих, хто активно займається контрабандою.

"Ми вичерпали всі стандартні варіанти", – сказав Ракушан, пояснюючи, чому країна вирішила запровадити прикордонний контроль зі Словаччиною, своїм найближчим союзником.

Більшість мігрантів потрапляють на територію Чехії лише для того, щоб дістатися до сусідньої Німеччини. "Ця ситуація викликала нервозність навіть на німецькому боці кордону", – пояснив Ракушан.

З четверга (29 вересня) чеська поліція розпочинає десятиденний прикордонний контроль відповідно до Шенгенського кодексу. Протягом цього періоду будуть розглянуті подальші заходи, включаючи продовження контролю у разі необхідності.
Категорія : Україна


Залишити Коментар