В Держприкордонслужбі зробили заяву про виїзд чоловіків-студентів іноземних вишів за кордон

вересня 22 / 2022

Українці дедалі частіше порушують питання про виїзд студентів за кордон під час війни. Тому в Держприкордонслужбі зробили заяву. Речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко заявив, що наразі виїзд чоловіків-студентів іноземних вишів за кордон неможливий під час воєнного стану в Україні.

З 14 вересня виїзд чоловіків-студентів іноземних вишів за кордон під час воєнного стану в Україні неможливий.

За його словами, останнім часом є дуже багато спекуляцій, коли масово підробляють документи начебто про навчання в іноземних вишах. Лише протягом липня-серпня прикордонники виявили близько 600 таких документів.







"Через це за 14 вересня рішенням найвищого військового керівництва було ухвалено чергове рішення відмовити такій категорії у праві перетину кордону", – заявив Демченко.

Також речник Держприкордонслужби нагадав, що чоловікам-українцям від 18 до 60 років загалом обмежений виїзд за межі України.

Є, звісно, винятки, прописані в постанові уряду №57, яка передбачає правила перетину кордону громадянами України в період воєнного стану. Але, за словами Андрія Демченка, категорії студентів серед них немає.

Тому коли студентам дозволять виїзд за кордон наразі сказати важко.
Категорія : Україна


Залишити Коментар