Стало відомо, чи повернуть в Україні обов’язкове носіння масок через Covid-19

вересня 19 / 2022
Стало відомо, чи повернуть в Україні обов’язкове носіння масок через Covid-19

В Україні зафіксували сезонне зростання кількості хворих на Covid-19.

Попри це Міністерство охорони здоров’я не планує запроваджувати профілактичні обмеження у всій країні. Ідеться про контроль за наявністю Covid-сертифікатів та обов’язкове носіння захисних масок у громадських місцях. Про це сказав головний державний санітарний лікар Ігор Кузін під час брифінгу 19 вересня.

Він зазначив, що після оголошення воєнного стану через повномасштабне вторгнення Росії в Україну скасували обмеження, запроваджені на тлі пандемії коронавірусу. Повертати їх на загальнонаціональному рівні не збираються.

“На національному рівні не планують упроваджувати загальнонаціональних локдаунів або обмежувальних заходів”, – резюмував Кузін.

Водночас він закликав місцеву владу за необхідності застосовувати профілактичні обмеження. Рекомендації щодо носіння масок через різке зростання захворюваності вже оприлюднили в Києві та Івано-Франківську.

“Відповідні медичні комісії та ДСНС області можуть застосовувати масковий режим у місцях масового скупчення населення, транспорті. Рекомендувати носіння масок в закладах охорони здоров’я. Такі заходи можуть зменшувати кількість випадків коронавірусної хвороби. Ми закликаємо, щоб області використовували цей механізм. Але ще раз хочу наголосити, що тут має бути баланс між можливостями, безпековим питанням і тим впливом, який ці заклади можуть спричинити щодо зростання кількості випадків”, – наголошує санлікар.
Категорія : Україна


Залишити Коментар