Вручення повістки на підприємстві або в офісі: що варто знати

вересня 17 / 2022

В Україні триває мобілізація, тому наразі громадянам активно вручають повістки. Їх можуть вручати і на робочому місці – на заводі, підприємстві, в офісі.

Тому багатьох українців цікавить, чи залишається за мобілізованим працівником робоче місце і чи й надалі йому виплачуватимуть зарплату. Розповідаємо про це докладно.

Робоче місце за мобілізованим працівником залишається і після повернення з фронту він має законне право повернутись на своє місце роботи.








Однак із зарплатою ситуація геть інша. До 19 липня цього року мобілізовані робітники, які офіційно працювали, могли отримувати і зарплату. Проте зараз це не так. Уряд вирішив зняти із роботодавців це навантаження, мовляв, виплати мобілізованим можуть призвести до збанкрутіння роботодавця.

Отож мобілізовані українці зараз і найближчим часом не отримуватимуть зарплату із місця своєї офіційної роботи.

Якщо ж працівник отримав повістку і буде мобілізованим, то є спеціальна процедура його звільнення, але зі збереженням робочого місця.

Насамперед, робітник має повідомити свого роботодавця про мобілізацію і написати спеціальну заяву. Натомість роботодавець видає наказ про звільнення з роботи у зв’язку з мобілізацією. Але, що важливо, в документі обов’язково має бути вказано, що робоче місце за працівником залишається.


Категорія : Україна


Залишити Коментар