Для українців, які знаходяться в Польщі, озвучили попередження

червня 18 / 2022

Для українців, які зараз знаходяться в Польщі, озвучили важливе попередження. Справа в тому, що Урядовий центр безпеки Республіки Польща виявив фейковий лист до Міністерства закордонних справ Польщі, що нібито надійшов від МЗС України.
У надати Україні інформацію про всіх чоловіків-українців віком до 60 років, що перебувають у Польщі.

"Вказане, начебто, має допомогти Збройним силам України мобілізувати чоловіків для участі у війні проти росії", – повідомили в Центрі протидії дезінформації.


Та як виявилось, ця дезінформація з’явилася ще 3.02.2022 року на сайті російського ІА "Красная весна". А вчора, 17 червня, цей же фейк повторив telegram-канал "Джокер ДНР".

Таким чином ворог намагається отримати персональні відомості про українців, що перебувають за кордоном, для подальшого проведення інформаційно-психологічних операцій, покликаних знизити рівень довіри до України загалом.

Тому в Центрі протидії дезінформації закликали перевіряти підозрілі "документи", що публікуються в соціальних мережах, та користуватися винятково офіційними сайтами українських органів державної влади. І не поширювати фейки.
Категорія : Україна


Залишити Коментар