Найпопулярніші вакансії на Закарпатті

травня 26 / 2022

Закарпаття нині залишається одним із регіонів, що несуттєво постраждали від бойових дій. Сюди переїхала велика кількість наших земляків з інших регіонів України. Як зараз виглядає ринок праці в Закарпатській області? Перш за все, важливо розглянути, як саме на регіон вплинула війна: зараз тут перебуває багато фахівців із найрізноманітніших галузей, починаючи від металургійної промисловості до ІТ. Попит суттєво перевищує пропозицію, адже в регіоні й до війни спостерігався досить високий рівень безробіття. То які вакансії на Закарпатті можна знайти зараз? Розбираємося разом із фахівцями одного з найбільших агрегаторів вакансій в Україні, компанією Jooble.[hide][/hide]

Нині на Закарпатті, як і в багатьох інших регіонах України, спостерігається дефіцит робочих рук. Серед найчастіше опублікованих вакансій – охоронець, різноробочий, начальник дільниці в цехові, водій, покоївка, швачка, кухар, монтажник, майстер із ремонту обладнання, автослюсар. Розглянемо детальніше, які вимоги до кандидатів.

Охоронець
У зв’язку з необхідністю вжити додаткові заходи задля охорони різних об’єктів суттєво зросла кількість вакансій для охоронців. На роботу запрошують як чоловіків, так і жінок віком від 20 до 45 років. Перевагою буде досвід в охоронній діяльності, попередня служба в армії чи внутрішніх силах. Інколи охоронців запрошують працювати на об’єктах не лише на Закарпатті, а й в інших містах України. Пропонують роботу вахтовим методом.

Водій
Водій – ще одна напрочуд популярна вакансія серед роботодавців Закарпатської області. Найчастіше шукають водіїв категорій С (грузовий автомобіль), D (автобус) та підкатегорії Е (дозволяє буксирувати важкі причепи). Водії дозволяють вирішувати проблеми із логістикою, що складається через можливість авіаударів по залізничних шляхах. Крім того, вони перевозять гуманітарні вантажі з-за кордону. А ще водії транспортують людей закордон та допомагають повернутися до України нашим співвітчизникам, доки не відновлене авіасполучення. Серед основних вимог до водіїв – чинне водійське посвідчення, досвід кермування мінімально від одного року, відсутність шкідливих звичок, акуратний стиль кермування.

Дільничий у цехові
На виробництва в Закарпатті потрібні фахівці із певним управлінським досвідом та розумінням, як функціонує виробництво. Ними можуть бути як технологи, майстри, так і завідувачі виробництва. Дільничі займаються плануванням запуску цеху, а саме питаннями розміщення виробничої лінії, підбором обладнання, розраховують навантаження на нього. Крім того, вони контролюють роботу працівників, забезпечують високу якість та своєчасність випущеної продукції.

Як бачимо, більшість професій, на які зараз існує великий попит у роботодавців на Закарпатті, спрямований на задоволення нагальних потреб вітчизняної економіки та забезпечення безпеки. Однак ними список не вичерпується. На сайтах із пошуку роботи можна знайти вакансії для різних спеціалістів.
Категорія : Україна


Залишити Коментар