Зеленський назвав умову для перемовин з Росією

березня 02 / 2022
Зеленський назвав умову для перемовин з Росією

Щоб починати перемовини з Росією щодо припинення вогню, окупанти повинні перестати бомбардувати людей. Про це президент Володимир Зеленський сказав в інтерв’ю міжнародній агенції Reuters.

“Треба принаймні припинити бомбардування людей, просто бомбардування припинити і, після цього, сісти за стіл перемовин”, – наголосив лідер України.

Зеленський вкотре нагадав, що російські окупанти здійснюють бомбардування цивільних об’єктів у великих містах України. Їх ціль – привід тиснути делегації російських загарбників на Україну на перемовинах, а не вести дискусії щодо перемир’я.

Зеленський подякував урядам країн-членів НАТО за надання збройної та фінансової підтримки. Водночас зауважив, що уряди Заходу не запровадили превентивні санкції проти Росії до початку вторгнення.

На його думку, якби Захід запровадив пакет суворих санкцій до початку вторгнення російських військ в Україну, найімовірніше, повномасштабної війни Росії з Україною не сталося б.

Зеленський попередив західні уряди, що вони захищають самих себе, допомагаючи Україні. У разі перемоги російських окупантів, їм доведеться мати справу із загрозою російського вторгнення власноруч, сказав Зеленський.

Окрім збройної підтримки, Україна потребує, аби НАТО закрили небо над Україною, вкотре сказав президент.
Категорія : Україна


Залишити Коментар