Українська ПЦУ боїться переходити на святкування Різдва 25 грудня тому, що народ ще не «дозрів»

грудня 19 / 2021

Багато православних віруючих українців (ПЦУ) так і не можуть зрозуміти, чому українська православна церква, яка себе позиціонує, як незалежна, продовжує святкувати всі релігійні свята разом з Москвою, а не так як переважна більшість світу.

Цікавий коментар на цю тему дав глава Православної церкви України Епіфаній в інтерв’ю для Радіо Свобода.

Митрополит Київський і всієї України заявив, що особисто підтримує перехід святкування Різдва за новоюліанським календарем, проте процес має відбутися поступово.

Глава ПЦУ переконаний, що, наразі, в нинішній період різдвяних свят: – “храми 25-го будуть порожніми, а 7-го будуть повними”.

“Потрібно займатися просвітницькою роботою. Бо ми бачимо, що в інших помісних православних церквах, наприклад, Елладська церква, Румунська церква, які свого часу перейшли на новий календар, все ж таки у них є певне розділення – залишилися ті, яких називають “старостильниками”, тобто вони святкують за старим стилем. Ми не маємо права допустити розділення”, – ще раніше заявляв Епіфаній.

Мораль цієї «басні» схоже така – ймовірно ПЦУ боїться втратити вірників, а можливо показати їх реальну кількість.

7 січня українські православні церкви, а також Українська греко-католицька церква продовжать святкуватимуть Різдво Христове за юліанським календарем (так званим “старим стилем”).

Римо-католицька церква і більшість протестантських церков, а також більшість православних церков світу святкуватимуть Різдво 25 грудня за сучасним григоріанським календарем.

Ще цікаво, що Епіфаній вважає перехід можливий не раніше, як за 10 років.

Повідомляє - https://transcarpathia.news
Категорія : Україна


Залишити Коментар